Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

VIDEO: Chtěl jsem kamarádovi zachránit zadek. Muž si vyměnil místo s řidičem bez průkazu, sám měl zákaz

Nepříliš chytře se zachoval spolujezdec v autě, které se rozhodli zkontrolovat policisté ve Vršovicích. Ještě za jízdy si vyměnil místo s řidičem, který měl zakázáno řídit. Jenže to měl i sám spolujezdec. Teď oběma hrozí až dva roky ve vězení.

Dvojice v noci projížděla Vršovickou ulicí, auta si všimla policejní hlídka a rozhodla se ho zkontrolovat. 

„Řidič na výzvu k zastavení na začátku nereagoval a v okamžiku, kdy konečně zpomalil, policisté viděli, jak se za jízdy vyměňuje se spolujezdcem. Po zastavení oba muži, kteří si za jízdy přesedli, tvrdili, že to není pravda. Muži však netušili, že celé jejich počínání však natočila kamera v policejním vozidle,“ popsala na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Při lustraci pak zjistili, proč vlastně došlo k výměně míst. Původní dvaatřicetiletý řidič měl totiž soudem vystavený zákaz řízení. Jenže jeho spolujezdec na tom nebyl lépe, třiadvacetiletý muž má zákaz řízení motorových vozidel také. 

„Chtěl jsem kamarádovi zachránit zadek,“ řekl na místě policistům. Sám totiž nevěděl, kolikrát už ho za volantem se zákazem chytli. 

„Policisté místo jedno nakonec zadrželi oba muže, kteří jsou podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jim hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let,“ doplnila Kropáčová. 

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, řidič, auto, zákaz, pasažér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Chtěl jsem kamarádovi zachránit zadek. Muž si vyměnil místo s řidičem bez průkazu, sám měl zákaz  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.