Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Praha má nově vlastní dálniční policii. Na starosti bude mít D0, D1 a vnitřní okruh Prahy

Pražská policie oficiálně otevřela své první dálniční oddělení, které bude zajišťovat bezpečnost a plynulost provozu na hlavních komunikacích v okolí Prahy. Dálniční oddělení vzniklo jako reakce na koncepci dálniční policie schválenou vládou ČR před pěti lety. Oddělení je umístěno v prostorách bývalého místního oddělení policie Radotín a po rekonstrukci je prioritně určeno pro dálniční policisty.

„Jsem velmi rád, že jsem mohl být přítomen otevření prvního dálničního oddělení v Praze, které dřív sloužilo pro policisty místního oddělení policie Radotín a nyní je po rekonstrukci určeno prioritně pro dálniční policisty,“ uvedl náměstek policejního prezidenta, generálmajor Tomáš Lerch.

Ředitel pražské policie brigádní generál Petr Matějček při otevření zdůraznil význam nového oddělení pro zvýšení bezpečnosti na pražských silnicích, především na vnějším a vnitřním okruhu Prahy. Nové oddělení také plánuje rozšiřovat svoje řady. „Dálniční oddělení v současné chvíli má přiděleno celkem třicet tabulkových míst, nicméně do budoucna v souvislosti s dostavbou celého pražského kruhu plánujeme, že na oddělení bude sloužit sedmdesát policistů. Uchazečům můžeme nabídnout kvalitní zázemí, moderní vybavení, nové motorky a další benefity, včetně náborového příspěvku 150 000 korun,“ dodal Matějček.

Sídlo bude mít dálniční policie v Říčanech

Hlavním úkolem dálniční policie bude zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na zhruba 80 kilometrech dálnic, včetně dálnic D0, D1 a tzv. vnitřního okruhu Prahy. Policisté budou kontrolovat dodržování rychlostních limitů, pomáhat při dopravních nehodách a poruchách, kontrolovat kamiony a řešit nadrozměrné náklady či omezení provozu v tunelech.

Do budoucna se plánuje výstavba nového trvalého sídla dálničního oddělení v Říčanech, kde bude v rámci spolupráce s Ředitelstvím silnic a dálnic postaveno také středisko správy a údržby dálnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, dálniční policie, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha má nově vlastní dálniční policii. Na starosti bude mít D0, D1 a vnitřní okruh Prahy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.