Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Případ policisty, který před barem v Praze napadl dívku, jde k soudu

Státní zástupce dnes podal obžalobu na policistu a policistku, kteří v únoru napadli několik dívek před nočním klubem na pražském Smíchově. Muže viní z těžkého ublížení na zdraví, zneužití pravomoci úřední osoby a výtržnictví. Jeho kolegyně se bude u soudu zpovídat z výtržnictví. V případu je stíhán také jeden z na místo přivolaných policistů, který podle obvinění útoku na dívku nebránil.

Policista se mluvčího pražského městského státního zastupitelství Aleše Cimbaly  17. února v noci opil a začal v baru strkat jednu z návštěvnic. „Konflikt dále vygradoval v potyčku obviněného s dalšími návštěvnicemi baru. Obviněný mimo jiné poškozené urážel hrubými nadávkami, udeřil rukou sevřenou v pěst, či povalil na zem," sdělil Cimbala. Také policistka podle něj dívku uhodila, její kolega dal zase pěstí muži z ostrahy.

Policista, který napadl dívku na Smíchově, byl obviněn. Do vězení může až na deset let

Generální inspekce bezpečnostních sborů ve středu obvinila policistu, který před barem na pražském Smíchově napadl devatenáctiletou dívku. Stíhá ho pro těžké ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení. Inspekce muže i...

Před barem pak policista podle mluvčího napadl další mladé ženy. Jednu z nich strhl na zem a za křiku „jménem zákona" ji nutil, ať tam zůstane. Smýkal jí za vlasy a odhodil do vozovky. „Obviněný také jednu z poškozených chytil tzv. do kravaty a přes nohu ji strh k zemi, kdy na poškozenou dopadl a dále ji držel v sevření," uvedl Cimbala. Policistka kolegovi podle něj pomáhala. Dalšímu konfliktu zabránil až jeden z policistů, kterého k baru přivolali. Jedné z dívek muž zlomil kotník.

Pražská policie jednání dvojice již dříve odsoudila a omluvila se za ně. Muže propustila a ženu zprostila výkonu služby. Policistu, který dalšímu napadání nezabránil, obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů z maření úkolu úřední osoby z nedbalosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Désolé olé

Štítky kriminalita, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případ policisty, který před barem v Praze napadl dívku, jde k soudu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.