Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

VIDEO: Mladíci chtěli v pražském parku okrást muže, vystřelili mu oko. Přišla si pro ně zásahovka

Trojice mladíků ve věku od 17 do do 19 let se domluvila, že do parku v Praze 9 vyláká jiného muže a okrade ho. Ten se ale začal bránit, několikrát ho proto střelili do obličeje a utekli. Policisté je ale vypátrali a přišli si pro ně za doprovodu zásahové jednotly. Cizincům hrozí deset a dvanáct let ve vězení.

Tři zadržení se domluvili, že vylákají sedmadvacetiletého muže kvůli obchodu do parku Podviní a tam ho okradou. Všichni se tam pak setkali 20. června ve dvě ráno. 

„Jeden z podezřelých pak na poškozeného v parku po chvíli zaútočil ve snaze, že ho společně s kumpány oloupí, ale ten se začal bránit. Vše skončilo tím, že útočník vytáhl zatím neustanovenou, pravděpodobně plynovou nebo kuličkovou zbraň a několikrát mu vystřelil do obličej. Pak všichni tři podezřelí z místa odešli,“ informoval na policejní webu mluvčí Jan Daněk. 

Napadeného pak v nemocnici operovali a podle lékařů zřejmě přijde o zrak v pravém oku.

Útočníky vypátrali kriminalisté z oddělení vražd a přišli je zadržet i s kolegy ze zásahové jednotky. Soud dva z podezřelých vzal do vazby. 

„ V případě odsouzení jim hrozí tresty v rozmezí od pěti až do deseti let a to vzhledem k tomu, že dva z nich jsou mladiství. Jinak by jednomu hrozil dvanáctiletý trest a zbylým dvěma desetiletý. Všichni jsou cizinci, z nichž dva mají kriminální minulost, a není to první případ, který s nimi policisté řeší,“ dodal Daněk.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, útok, Podviní, loupež, oko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladíci chtěli v pražském parku okrást muže, vystřelili mu oko. Přišla si pro ně zásahovka  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.