Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z nemocnice v Praze utekl pacient s COVID-19, venku byl 30 minut

Z pražské Nemocnice na Bulovce dnes odpoledne utekl pacient nakažený koronavirem. Policisté ho vypátrali po půl hodině nedaleko nemocnice. Novinářům to řekla mluvčí pražské policie Lucie Drábková. Podle policie se muž venku nedostal s nikým do kontaktu. Šíření viru může být považováno za trestný čin. Minulý týden ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) zařadila nemoc COVID-19 způsobovanou koronavirem na seznam chorob, jejichž šíření může být hodnoceno jako zločin.

Oznámení o útěku pacienta z infekčního oddělení dostali pražští policisté podle Drábkové v 16:50. Už zhruba po půl hodině muže našli nedaleko Bulovky v Povltavské ulici. "Podle prvotních informací šel muž z nemocnice pěšky a s nikým nepřišel do kontaktu," oznámili později policisté na twitteru.

"Infekční kliniku Nemocnice na Bulovce svévolně opustil pacient pozitivní na COVID-19," potvrdila mluvčí nemocnice Simona Krautová. "Ihned jsme kontaktovali Policii České republiky," doplnila. Pacient byl podle mluvčí hospitalizovaný na lůžkovém oddělení od 14. března.

Vláda minulý pátek oznámila, že COVID-19 zařadila na seznam nakažlivých nemocí, jejichž šíření může být považováno za trestný čin. Podle trestního zákoníku hrozí za šíření nakažlivé choroby až tři roky vězení, a v případě stavu ohrožení státu dokonce až osm let.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, policie, koronavirus, COVID-19, pacient, Nemocnice Na Bulovce, Praha, Marie Benešová, ANO 2011, Policie České republiky, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z nemocnice v Praze utekl pacient s COVID-19, venku byl 30 minut  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.