Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

VIDEO: Při velké kontrole rozdali policisté pokuty za 150 tisíc korun a zkontrolovali přes 1 600 osob

Policisté uspořádali v pátek 23. srpna na území Prahy 4 hned dvě velké akce: Migrační uzel a Koridor. V té první se zaměřili zejména na osoby bez povolení k pobytu na území Česka a v druhé na bezpečnost silničního provozu. Do akce se zapojilo více než sto policistů, městských strážníků a členů Celní správy a během večera zkontrolovali 1 600 osob, z toho přes 600 cizinců a uložili přes 160 pokut dohromady za více než 150 tisíc korun.

V pátek odpoledne zahájili policisté z místníc oddělení kontrolní akce ve squatech a místech, kde se zdržují lidé bez domova a zájmové osoby. Cizineská policie se zaměřila na dopravní uzly, autobusová nádraží a metro. „V průběhu akcí s názvy Migrační uzel a Koridor, řešili policisté velké množství přestupců a několik osob bylo omezeno na osobní svobodě. „Cizináři“ zkontrolovali v průběhu večera bezmála tři sta osob a u šesti z nich zjistili, že na území naší země pobývají bez příslušného oprávnění k pobytu,“ uvedů mluvčí policistů Richard Hrdina. Jednoho muže policisté zadrželi proto, že se pokusil prokázat padělaným dokladem.

Zabavené řidičské průkazy i pozitivní test na THC

Kromě kontroly cizinců se policisté dostali i k nálezi varny drog. „Policisté z Obvodního ředitelství Prahy IV v průběhu večera odhalili varnu pervitinu, kdy v jednom z kontrolovaných squatů nalezli velké množství věcí, nádob a prekursorů k výrobě OPL, a proto na místě zadrželi osmatřicetiletého podezřelého muže,“ dodal Hrdina.

Silniční kontroly probíhaly po desáté hodině na ulici 5. května, kde policisté svedly provoz v obou směrech do jednoho pruhu, aby se kontrole vyhnulo co nejméně řidičů. Hlídky se zaměřovali na dechové zkoušky na alkohol, technický stav vozidel a doklady. „U několika řidičů byla zjištěna přestupková hodnota alkoholu v dechu a jeden z nich nadýchal přes 1.2 promile alkoholu v dechu, čímž se stal podezřelým z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Všichni tito řidiči na místě přišli o své řidičské průkazy a jejich prohřešky bude řešit správní orgán či soud. U dalšího řidiče prokázal orientační test na přítomnost drog v těle látku THC a tak o jeho osudu rozhodne až výsledek odborného lékařského vyšetření, na které ho hlídky z místa rovnou odvezly,“ vypočetl zjištěné přestupky policejní mluvčí.

Muž se pokusil laserem oslepit pilota vrtulníkU

Průběh celé akce doprovázela kontrola policejní vrtulníku. Na jeho oslepování se věhem noci zaměřil pětašedesátiletý muž. „Za pomoci zeleného laseru oslňoval pilota helikoptéry a mohl tím způsobit velké neštěstí. Hlídky na zemi okamžitě vyrazily na místo, odkud laser vycházel a zanedlouho zadrželi muže, který se k činu okamžitě doznal. V současné chvíli je podezřelý ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za což může strávit za mřížemi, v případě odsouzení, až osm let,“ popsal nevšední zásah Hrdina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, kontrola, doprava, migrace Praha, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Klečka

Nějak nám to nefunguje : Pokuty se ukládají - ale často neplatí, řidičáky se zadržují - ale jezdí se vesele bez nich... Ohleduplnost k hříšníkům přitom ohrožuje ostatní občany a policisty nemůže naplňovat dělat zbytečnou práci !

Neděle, 25. srpna 2024, 07:36Odpovědět

VIDEO: Při velké kontrole rozdali policisté pokuty za 150 tisíc korun a zkontrolovali přes 1 600 osob  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.