Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

VIDEO: Policisté chytili skupinu kapsářů, která působila v dopravních prostředcích v centru Prahy

Policistům se začátkem srpna podařilo odhalit organizovanou skupinu, která okrádala lidi v městské hromadné dopravě. Kapsáři měli strategii, kterou se policistům podařilo dokonce zachytit na bezpečností kameru. Čtyři osoby jsou momentálně ve vazbě.

Policisté Prahy 1 se v půlce léta začali zabývat zvýšeným počtem okradených v dopravních prostředcích. Na základě osobních zkušeností a místní zanlosti během několika dní vytipovali skupinu osob,která by za zvýšeným počtem krádeží mohla stát. „Záhy se potvrdilo, že to tip byl správný a skutečně na jedné z vytipovaných adres byla skupina nalezena. Její sledování přivedlo kriminalisty až do tramvaje č. 8 jedoucí z Florence na náměstí Republiky, kde byla skupinka natočena zrovna ve chvíli, kdy připravila nic netušícího seniora o portmonku včetně jejího obsahu,“ popsal průběh vyšetřování mluvčí policistů Jan Rybanský.

Modus operandi byl vždy stejný

Pachatelé se drželi jedné strategie. Zatímco dvě osoby vytvářeli u dveří do dopravního prostředku dojem klasické mačkanice, třetí osoba nic netušící oběti ve zmatku zcizila osobní věci. Následně je předala čtvrté osobě, která se okamžitě vzdálila. Dva muže a jednu ženu zadrželi policisté hned na místě činu, čtvrtý člen skupiny byla zadržen později.

Momentálně čelí všichni trestnímu stíhání pro trestné činy krádež neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „V případě odsouzení jim hrozí až několikaletý trest odnětí svobody, a to i z toho důvodu, že se jedná o organizovanou skupinu,“ dodal mluvčí. Všichni jsou momentálně stíháni ve vazbě.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, kapsářství, kriminalita, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Kronus

Tvoje ruka v moji kapse a drc, potom tvoje tělo v kriminále :)...Já nic, já muzikant aneb stálo ti to za To :) ?

Pátek, 16. srpna 2024, 08:28Odpovědět

VIDEO: Policisté chytili skupinu kapsářů, která působila v dopravních prostředcích v centru Prahy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.