Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

VIDEO: Opilý muž zaútočil na skupinu lidí nožem, pak vyhrožoval smrtí policistům. U sebe měl i půlmetrovou katanu

Etnická příslušnost skupiny lidí s dětmi na Vltavské vadila opilému útočníkovi, který na ně vytáhl nůž. Zadrželi ho kriminalisté, při převozu na služebnu pak smrtí vyhrožoval i policistům. U sebe měl i katanu s půlmetrovým ostřím. Za své činy může do vězení až na tři roky.

Na agresivního muže policii volali ve čtvrtek 4. července před sedmou večer.

„Kriminalisté prvního policejního obvodu zaslechli ve vysílačce tísňové volání, podle kterého měl muž s nožem v parku na Vltavské v Praze 7 nožem ohrožovat skupinu lidí s dětmi. Na ty měl zaútočit a vyhrožovat jim, že je zabije pro jejich etnickou příslušnost. Vše se dělo v přítomnosti čtyřech nezletilých dětí, kdy při svém jednání použil nůž, který vytáhl z pouzdra na opasku,“ popsal na webu policejní mluvčí Jan Daněk.

Zpacifikovali ho za použití donucovacích prostředků a nůž mu vzali. Našli u něj ale také katanu s padesát centimetrů dlouhým ostřím. V dechu šestatřicetiletému muži naměřili 1,8 promile. Když ho pak vezli na služebnu, vyhrožoval policistům smrtí. 

„Případ byl zpracován ve zkráceném přípravném řízení a na státní zastupitelství byl předán spolu se zprávou o výsledku zkráceného přípravného řízení. V případě uložení trestu mu za trestné činy násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci hrozí až tři roky vězení,“ doplnil Daněk. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, útok, nůž, Vltavská, zadržení, katana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý muž zaútočil na skupinu lidí nožem, pak vyhrožoval smrtí policistům. U sebe měl i půlmetrovou katanu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.