Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Senior odmítal opustit tramvaj po nehodě. Vystoupím jen nejbližšími dveřmi, jsem invalida, opakoval

Rozum stát zůstává nad chováním sedmdesátiletého seniora, který tento týden cestoval tramvají po Praze. Po srážce automobilu se soupravou v Modřanské ulici, která se naštěstí obešla bez zranění, zůstal v tramvaji sedět a trval na tom, že vystoupí pouze nejbližšími dveřmi.

K vystoupení ho nakonec musela přesvědčovat také hlídka přivolaných strážníků. „Muž nereagoval na opakované vysvětlování strážníků, že tyto dveře vedou do vozovky, a proto je nutné přejít do přední části tramvaje, kde již souprava zasahuje do bezpečného prostoru zastávky,“ shrnula mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Senior strážníky slovně urážel a stále agresivněji si vynucoval otevření nejbližších dveří. Proto ho jeden z městských policistů vyvedl z tramvaje. „Po vyvedení z tramvaje si muž začal stěžovat na bolest kyčle a žeber, lehl si na zem a žádal přivolání záchranné služby a státní policie. Když sanitka dorazila, ošetření odmítl a rozmyslel si i jednání s policisty,“ dodala mluvčí.

Nakonec si senior své nebezpečné chování uvědomil a proto strážníci vyřešili přestupek pouze domluvou.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Praha

Štítky Praha, nehoda, tramvaj, senior, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondřej Kozel

On sice měl pravdu v tom, že v případě takovéto situace má vůz opustit nejbližšími dveřmi, ale už si neuvědomil, že to má být bezpečně. Ta podmínka bezpečnosti zde nebyla splněna. Nejbližší možnost, jak toto splnit byla právě těmi předními dveřmi. Situace v místě mu ani jinou možnost nedávala. Jeho argument, že je invalida zde byl hloupý a neakceptovatelný.

Neděle, 7. července 2024, 09:44Odpovědět

Senior odmítal opustit tramvaj po nehodě. Vystoupím jen nejbližšími dveřmi, jsem invalida, opakoval  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.