Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

V Praze zadrželi muže podezřelého z vraždy ukrajinské dívky v Německu

, aktualizováno 14. června 2024, 17:32

Pražští policisté dnes v restauraci v centru hlavního města zadrželi muže, který je podezřelý z vraždy ukrajinské holčičky v Německu. Kriminalisté a cizinecká policie teď komunikují s německými protějšky.

„Pražští policisté dnes v centru metropole zadrželi hledaného muže, který je podezřelý z násilného trestného činu v Německu. Kriminalisté z 1. oddělení KŘP hl. m. Prahy a pražské cizinecké policie nyní prostřednictvím odboru pátráni ÚSKPV PP komunikují s německou policií," uvedla dnes policie na síti X.

„Informace si s německými kolegy průběžně předáváme cestou mezinárodní policejní spolupráce, kterou zajištuje ředitelství mezinárodní policejní spolupráce PP ČR," dodali policisté.

Podle zpravodajského serveru Bild se jedná o Moldavana, po kterém německé úřady pátraly ve spojitosti s vraždou devítileté ukrajinské dívky Valerie. Ta se ztratila 3. června po cestě do školy v německém městě Döbeln v Sasku. Její tělo později našli schované v lese.

Podezřelým se stal bývalý přítel Valeriiny matky, Moldavan Andrej. Dal se na útěk, nejdřív se mluvilo o tom, že se skrývá v Mladé Boleslavi. Vrchní státní zástupkyně Ingrid Burghart pro Bild uvedla, že muže policie zadržela dopoledne v 10.15 v jedné z pražských restaurací. 

Dívčina matka Nadja utekla do Německa před válkou v roce 2022, s sebou měla i další tříletou dceru. S jejich otcem jsou rozvedeni, zůstal bojovat na Ukrajině.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, vražda, muž, Německo, Ukrajina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Chroustek

Prosím šéfredaktorku o opravu svého článku. Čeština dostává na frak. "V Praze zadrželi muže podezřelého z vraždy ukrajinského dívky v Německu." Co to přepsat na: "V Praze zadrželi muže podezřelého z vraždy ukrajinské dívky v Německu."
Zdroj:

Pátek, 14. června 2024, 20:44Odpovědět

V Praze zadrželi muže podezřelého z vraždy ukrajinské dívky v Německu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.