Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

VIDEO: Muž pomaloval kosočtverci devadesát aut. Kvůli vyhrožování zabitím pak skončil v léčebně

Pracovité výtržníka zadržela hlídka policie v Praze 8. Růžovým fixem se vyřádil na dvaadevadesáti zaparkovaných autech, na všechny nakreslil kosočtverce. K tomu ale vyhrožoval muži střelnou zbraní a s železnou tyčí se chtěl dostat k němu domů. Skončil v psychiatrické léčebně Bohnice.

Oznámení o vandalovi, který v ulici Taussigova sprejuje auta, dostali policisté v neděli 9. června brzy ráno. Hlídka pak muže podle popisu našla v nedaleké ulici a přivedla ho k pomalovaným autům. Jak zjistili, nebyl to sprej, ale růžová křídová fixa, se kterou načmáral kosočtverce na celkem devadesát dva zaparkovaných aut.

Bližším ohledáním celého prostoru hlídky zjistily, že muž pomaloval růžovými kosočtverci celkem dvaadevadesát zaparkovaných vozidel a ten se jim ihned na místě k tomuto činu doznal.

„V tomto případě se pětatřicetiletý muž dopustil přestupku proti občanskému soužití, ale během chvíle se celá situace rapidně změnila. Na místo se totiž dostavil další oznamovatel, který zakročujícím policistům sdělil, že tento umělec jej přibližně před hodinou ohrožoval krátkou střelnou zbraní a vyhrožoval mu, že ho zabije,“ popsal na webu mluvčí Richard Hrdina.

„Poté, co z místa utekl, se pak znovu vrátil s železnou tyčí a snažil se k oznamovateli probít přes dveře panelového domu. Celé jeho jednání zachytila bezpečnostní kamera, a tak policisté podezřelého muže okamžitě zadrželi,“ pokračoval Hrdina.

Agresora odvezli na policejní služebnu a poté do psychiatrické léčebny v Bohnicích. Za nebezpečné vyhrožování se zbraní mu hrozí až tři roky ve vězení.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, vandal, auta, vyhrožování, léčebna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Všichni agresoři jsou chudáčci psychicky nemocní a tudíž nesmějí být trestáni. Děs. Už je třeba je konečně dát do lochu a tam makat, makat a makat. Žádný luxus - televize, karty, šachy atd. ...

Sobota, 15. června 2024, 12:36Odpovědět

VIDEO: Muž pomaloval kosočtverci devadesát aut. Kvůli vyhrožování zabitím pak skončil v léčebně  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.