Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

VIDEO: Důchodkyně si vydělávaly množením psů, v jednom domě jich týraly skoro sto

Kriminalisté dopadli dvě důchodkyně, které si prodejem psů z množírny přišly na milion korun. Jedna z nich psy chovala v rodinném domě, druhá se starala o prodej v Praze. Zvířata žila v nevhodných podmínkách, byla zanedbaná a nemocná. Ženám za týrání hrozí až šest let ve vězení.

Na počínání dvojice upozornila policii trestním oznámením nezisková organizace na ochranu zvířat. Další důkazy pak kriminalisté získali od týmu, který točil dokument o týrání zvířat.

Poté odhalili, jak seniorky pracují. Jedna z nich psy množila v domě v malé obci v Olomouckém kraji. Matky se štěňaty měla sedmašedesátiletá seniorka v jedné místnosti přímo v domě.

„Psi bydlící v domě žili mezi výkaly, které požírali. Další psy žena chovala v kotcích na zahradě a to taktéž v nevyhovujících podmínkách. Na malém prostoru v zamřížovaném kotci žilo několik psů, kteří měli špatný výživový stav, zanedbanou srst pokrytou výkaly, většina z nich trpěla stomatitidou, záněty spojivek a mnoha dalšími chorobami," popsala na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová

Specializovaly se na menší rasy jako čivavy, jorkširské teriéry, maltézské psíky, pudly a King Charles španěly. Štěňata si pak přebírala pětaosmdesátiletá žena, aby je prodala v Praze. Psala inzeráty na internetové prodejní portály, komunikovala se zájemci a na chodbě rodinného domu je pak předávala. 

Pro důchodkyně si policisté přišli v neděli 7. dubna. Zasahovali najednou v Praze i v Olomouckém kraji. Tam rovnou za asistence Státní veterinární správy odebrali třiadevadesát psů, z toho třicet štěňat na prodej. V Praze pak našli dvě štěňata, která měla být brzy předána kupcům. 

„Všechna zvířata si za asistence státní veterinární správy převzali do péče pracovníci neziskových organizací s nutností okamžitého převozu k veterinárnímu ošetření,“ informovala Kropáčová. 

Kriminalisté zjistili, že si ženy takto vydělávaly minimálně jeden rok a přišly si na milion korun. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu týrání zvířat, chov zvířat v nevhodných podmínkách a neoprávněné podnikání. V případě odsouzení hrozí dvojici žen za tyto trestné činy trest odnětí svobody v délce až šest let,“ doplnila Kropáčová. 

Péče o zvířata už stála útulky, které je převzaly, stovky tisíc korun. Lidé jim mohou přispět na transparentní účty, víc informací najdete zde.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, psi, důchodkyně, množení, trest, týrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Důchodkyně si vydělávaly množením psů, v jednom domě jich týraly skoro sto  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.