Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté zadrželi výkonnou pachatelku, vykradla a poničila desítky aut na Jižním Městě

Pražským policistům se podařilo zadržet ženu, která terorizovala obyvatele Jižního Města a okolí vykrádáním aut. Pachatelka má na svědomí desítky krádeží a poničených vozidel. V případě odsouzení jí hrozí až tři roky odnětí svobody. Takto rozsáhlý počet krádeží způsobených jedinou ženou je podle policie raritou.

Pražští policisté úspěšně zadrželi ženu, která se několik týdnů pohybovala mezi vozidly, páchala vloupání a vyvolávala nejistotu mezi obyvateli Jižního Města a okolí. Podle informací z 8. oddělení obecné kriminality byla devětadvacetiletá žena obviněna na základě shromážděných důkazů z této činnosti, kterou prováděla nejen v Praze 4 a Praze 10, ale také v dalších částech hlavního města a dokonce i ve Středočeském kraji.

Její postup byl vždy podobný. Většinou rozbila boční okno vozidla a následně odcizila veškerý majetek, který se jí podařilo nalézt uvnitř. Mezi odcizené předměty patřily mobilní telefony, doklady, oděvy, parfémy a cestovní zavazadla. „I přestože v některých vozidlech nenašla žádné cenné věci, rozbitím okénka a poškozením laku vozidla vznikla jejich majitelům velmi vysoká škoda,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Eva Kropáčová.

S dopadením pomohl pozorný obyvatel Spořilova

„Policisté ženu zadrželi na začátku tohoto měsíce poblíž místa činu a to na základě oznámení jednoho z obyvatel pražském Spořilova,“ popsala mluvčí. „Díky zajištěným kamerovým záznamům a stopám z vozidel, do kterých se vloupávala, se kriminalistům podařilo prokázat zadržené ženě desítky případů vloupání,“ dodala. Je pravděpodobné, že obvinění proti ní budou ještě rozšířena o další činy.

Žena je podezřelá z z trestného činu krádež a poškození cizí věci. V případě prokázání viny jí hrozí trest tří let ve vězení. Žena je momentálně ve vazbě. Podle mluvčí je případ výjimčný hlavně tím, že za poslední roky se policisté nesetkali s tak rozsáhlou sérií vloupání, které by měla na svědomí pouze jediná žena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krádeže, auta, krimi, Jižní Město, zlodějka, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi výkonnou pachatelku, vykradla a poničila desítky aut na Jižním Městě  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.