Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Cizinec u hlavního nádraží útočil na kolemjdoucí pěstmi i hořícími novinami. Skončil v léčebně

Policisté zadrželi muže, který ve Vrchlického sadech u hlavního nádraží obtěžoval kolemjdoucí a na některé útočil. Jednu ženu ohrožoval hořícími novinami, další chtěl strhnout za vlasy k zemi a ukrást jí kabelku. Jednomu muži dal i pěstí. Kriminalisté teď hledají oběti jeho činů, aby je mohli vyslechnout.

Česky mluvící cizinec začal řádit v úterý 30.ledna v osm ráno. Stál na chodníku ve Vrchlického sadech mezi hlavním nádraží a tramvajovou zastávkou a bezdůvodně útočil na kolemjdoucí. Nejdřív si vybral mladou ženu, na kterou vystartoval s hořícími novinami v ruce. Vystrašená před ním couvala, lidé se otáčeli, ale nikdo nezasáhl.

„Bezdůvodně útočil pěstmi na všechny kolem a jednu z procházejících žen se pokusil za vlasy strhnout k zemi a následně jí ukrást kabelku z ramene. Napadená se útočníkovi ubránila i díky kolemjdoucím, se kterými útočníka odehnala,“ popsal na webu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Agresivního muže pak zadrželi detektivové a obvinili z trestných činů loupež a výtržnictví. Je v péči odborníků v psychiatrické léčebně a kriminalisté hledají další svědky jeho chování. V případě odsouzení mu hrozí až deset let ve vězení.

„Především potřebují vyslechnout mladou ženu, kterou ohrožoval hořícími novinami a s největší pravděpodobností jí i vyhrožoval a dále mladého muže, který od agresora dostal ránu pěstí do obličeje,“ sdělil Hrdina.

Pokud svědky někdo zná nebo má k události další informace, může volat na linku 158.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, agresor, násilí, pěsti, hlavní nádraží, svědci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Cizinec u hlavního nádraží útočil na kolemjdoucí pěstmi i hořícími novinami. Skončil v léčebně  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.