Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Čerstvě propuštěný zloděj vykradl za pár dnů několik míst. Přišel si na dvě stě tisíc

Pobyt ve vězení rozhodně nenapravil muže, který se pár měsíců po propuštění opět vrátil na dráhu zločinu. Během pár dnů se v Praze vloupal do školy, hotelu a sportovního areálu, kde způsobil škodu za skoro dvě stě tisíc. Za vše mu hrozí další tři roky za mřízemi.

Na svobodu se šestatřicetiletý muž dostal teprve před čtyřmi měsíci poté, co si odpykal šestiměsíční trest za krádeže. Neopoučil se ale a začal znovu páchat trestné činy. 

Začátkem dubna se dostal do do zázemí sportovního areálu v Bubenči, kde prohrabal odložené věci sportovců. „Z místa si odnesl několik peněženek s platebními kartami, se kterými následně několikrát zaplatil v jízdenkovém automatu ve stanici metra Dejvická. Poškozené svým jednáním způsobil škodu za bezmála pět tisíc korun,“ uvedl na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Ze záznamů bezpečnostních kamer zjistili, že se zřejmě jedná o stejného pachatele, který z budovy vysoké školy ukradl peněženku s doklady, a z recepce hotelu v Praze 6 vzal v hotovosti dvacet tisíc.

„Na základě získaných poznatků se kriminalisté podezřelému dostali zanedlouho na stopu a zadrželi ho. V den jeho dopadení ještě stihl vyloupit zázemí jednoho z obchodů v Praze 1, kde odcizil více než sto tisíc korun,“ sdělil Hrdina. 

Nakonec ještě vyšlo najevo, že se dopustil dalších víc než dvaceti skutků, ke kterým se z velké části přiznal. Pokud ho odsoudí, odsedí si ve vězení další tři roky.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zloděj, vězení, Praha 6, recidivista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oldřich Steiner

Jsou státy kde platí 3 X a dost ! Pak by neohrožovali do nekonečna slušné občany !!!

Sobota, 17. února 2024, 11:23Odpovědět

VIDEO: Čerstvě propuštěný zloděj vykradl za pár dnů několik míst. Přišel si na dvě stě tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.