Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté dopadli zloděje, kteří loni na veletrhu Sběratel ukradli mince v hodnotě 1,2 milionu korun

Podezřelí z krádeže zlatých sběratelských mincí za více než 1,2 milionu korun na veletrhu v Letňanech jsou nyní pod dohledem policistů. Jednomu z mužů hrozí až osm let vězení v případě odsouzení. Druhý podezřelý byl zadržen ve Francii, kde čelí trestu devět měsíců za jiný případ krádeže. Ukradené mince stále zůstávají nezvěstné, avšak vyšetřovatelé intenzivně pracují na jejich nalezení.

Jak uvedl mluvčí Jan Daněk na policejním webu, dvojice ukradla dva sběratelské alba obsahující 94 zlatých mincí během loňského září na veletrhu Sběratel. Hodnota mincí přesahovala milion korun. Kamerové záznamy zachytily okamžik krádeže, kdy jeden z pachatelů odvedl pozornost prodávajícího, zatímco druhý z prodejního pultu sebral alba s mincemi. Policie okamžitě zahájila pátrání po podezřelých a brzy odhalila jejich totožnost.

Zloději ukradli na veletrhu v Letňanech mince za více než milion korun

Policisté pátrají po mužích, kteří během veletrhu v Letňanech ukradli z prodejního pultu dvě sběratelská alba se čtyřiadevadesáti zlatými mincemi. Jejich lup má celkovou hodnotu přesahující jeden milion dvě stě tisíc korun. Mužům hrozí až osm let...

Ani falešné identity nezabránili policii zloděje dopadnout

K vypátrání pachatelů byla podle mluvčího potřeba mezinárodní spolupráce. „Zjištění totožnosti bylo poněkud složité, neboť oba muži se uchylovali k používání různých falešných identit. Díky úzké spolupráci s mezinárodními partnery se nám však podařilo identifikovat jejich osoby,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk. Druhý podezřelý byl vypátrán ve Francii na základě evropského zatýkacího rozkazu.

Na sběratelském veletrhu v Praze se kradlo ve velkém, policie hledá dalšího zloděje mincí

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který na veletrhu v Letňanech sebral mince za víc než tři sta tisíc. Je ze zářijové akce už druhý případ, dvojici, která ukradla za milion dvě stě tisíc, už ale dopadli.

Veletrh Sběratel, který se konal v Letňanech v září, představoval dvoudenní akci zaměřenou na poštovní známky, mince, bankovky, medaile a další sběratelské poklady. Podle organizátorů se na této události sešlo přibližně 230 vystavovatelů z 35 zemí, včetně předních světových aukčních domů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krádež, mince, policie, Praha, Letňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli zloděje, kteří loni na veletrhu Sběratel ukradli mince v hodnotě 1,2 milionu korun  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.