Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Herci Vetchému vyhrožují kvůli sbírce pro Ukrajinu, případ řeší policie

Herec Ondřej Vetchý se kvůli svému zapojení do sbírky na drony pro Ukrajinu stal terčem výhrůžek. Jak informoval server Seznam Zprávy, případ už řeší pražští detektivové. Spolek, který založil, má za cíl vybrat peníze na deset tisíc dronů.

Ondřej Vetchý založil a je předsedou spolku Skupina D, který si dal za cíl vybrat peníze na deset tisíc dronů pro ukrajinskou obranu. Jedná se o drony Nemesis, k dodávce chce spolek zajistit i školení obsluhy a technickou podporu.

Záštitu nad spolkem převzali náčelník Generálního štábu Armády České republiky Karel Řehka a náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky Radek Hasala.

Jak informoval server Seznam Zprávy, projekt kromě podpory přinesl sbírce, spolku a jeho členům i negativní reakce. Lidé se uchylují k i k vyhrožování. „Bohužel mohu potvrdit, že výhrůžky dostává. Stejně tak mohu potvrdit, že různé výhrůžky dostáváme i my ostatní, kteří se projektu Drony Nemesis účastníme. Dostáváme je v různé míře, samozřejmě Ondřej tím, že je veřejně známá tvář, na rozdíl od nás, těch výhrůžek dostává víc,“ řekl v rozhovoru jeden ze zakladatelů spolku bezpečnostní analytik Milan Mikulecký.

Mluvčí pražské policie Richard Hrdina pak serveru sdělil, že případ prověřují pražští detektivové. „Kriminalisté tento případ zjistili z mediálního prostoru a z vlastní iniciativy se jím začali zabývat detektivové z Odboru extremismu a terorismu, kteří zjišťují, zdali byl spáchán trestný čin, či přestupek,“ napsal Hrdina.

Spolku se ke dnešnímu dni podařilo vybrat 39 milionů korun, což vystačí na 3924 dronů. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drony Nemesis

Štítky policie, vyhrožování, sbírka, drony, Vetchý

Herci Vetchému vyhrožují kvůli sbírce pro Ukrajinu, případ řeší policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.