Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Turistku okradli v nákupním centru. Její věci našli díky aplikaci přímo u zlodějky

Na návštěvu Prahy jen tak nezapomene turistka z Asie, které ukradli tašku v kavárně v nákupním centru. Pohyb zavazadla naštěstí mohli policisté sledovat přes aplikaci v mobilu, byl v něm totiž notebook, který byl s přístrojem propojen. Tašku vystopovali za pár hodinve chvíli, kdy z ní zlodějka vytahovala lup.

Žena si v neděli 26. listopadu před čtvrtou odpoledne objednala kávu v kavárně v obchodním centru na Smíchově a když si pro ni šla, nechala u stolu svou tašku. Chvilkové nepozornosti využila nenechavá zlodějka a zavazadlo rychle vzala a šla pryč.

Turistka pak šla vše ohlásit hlídce. „S oznamovatelkou přišel i její kamarád, který policistům uvedl, že přes mobilní aplikaci sleduje polohu odcizeného zavazadla, neboť je v něm i notebook, který sledování umožňuje.  Společně s hlídkou se tak vydali po stopě odcizených věcí,“ uvedl na policejním webu mluvčí Jan Rybanský

Z Na knížecí šli přes Za ženskými domovy, Radlickou až do ulice Na Skalce. Tam pak u kontejnerů objevili ženu, jak se přehrabuje v kradené tašce a cpe si lup do kapes. V ruce dokonce držela i zmíněný notebook.

„Na místě ji omezili na osobní svobodě a následně předvedli na místně příslušnou policejní stanici. Při výslechu policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletá podezřelá po krádeži opakované použila odcizené platební karty k úhradě svých nákupů za bezmála pět tisíc korun. Celková škoda na odcizených věcech společně s použitím platebek vyšplhala na bezmála šedesát tisíc korun,“ dodal Rybanský.

Pokud zlodějku uznají vinou z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, hrozí jí až několik let ve vězení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, turistka, nákupní centrum, Smíchov, notebook

VIDEO: Turistku okradli v nákupním centru. Její věci našli díky aplikaci přímo u zlodějky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.