Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Řidič si chtěl rozmrazit auto nastartováním. Hned mu ho ukradli

Během několika minut přišel o auto řidič z Hostivaře, když ho nechal odemčené a nastartované, aby odstranil námrazu. Jeho nepozornosti využil zloděj a autem mu ujel. Když ho za pár hodin policisté dopadli tvrdil, že jel vozidlo vrátit.

Majitel Škody Octavia v pondělí 4. prosince ráno vyběhl z domu, aby si před odjezdem očistil auto od sněhu a odmrazil ho nastartováním. „V ten okamžik ho však viděl naposledy. Když se po pár minutách k vozidlu vrátil, už tam nestálo,“ uvedla na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky ho ale za několik hodin vypátrali na Kunratické spojce. Tam ho ale zastavit kvůli bezpečnostni ostatních účastníků provozu nemohli a pronásoledovali ho až do ulice Na Jelenách.

Ve chvíli, kdy ho chtěli zastavit, řidič ale prudce sešlápl plyn a prchal dál. „Posléze však vjel na benzínovou čerpací stanici, kde mu hlídky společnými silami zablokovaly únikovou cestu a řidiče, za použití hrozby namířenou střelnou zbraní zadrželi,“ popsala Kropáčová.

Zloděj je ke krádeži přiznal a tvrdil jim, že právě mířil vozidlo do Hostivaře zase vrátit. Kromě toho měl ještě zákaz řízení.

„Vzhledem k nervozitě a roztěkanému chování policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Orientační test na přítomnost návykových látek však ukázal pozitivní výsledek na metamfetamin a amfetamin,“ dodala Kropáčová.

Na místě pětatřicetiletého muže zadrželi a pokud mu prokážou vinz z trestného neoprávnění užívání cizí věci, může do vězení až na dva roky.

Policisté varují před podobným počínáním jako v případě okradeného muže, lidé by rozhodně neměli nechávat auta bez dozoru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, auto, sníh, rozmrazování, Hostivař, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič si chtěl rozmrazit auto nastartováním. Hned mu ho ukradli  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.