Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Ženy, které v Řeporyjích převáděly děti přes koleje, nespáchaly trestný čin

Tři ženy, které na začátku února převedly skupinu dětí přes železniční přejezd v pražských Řeporyjích i přes zapnutou výstražnou signalizaci, nespáchaly podle policie trestný čin. Informaci serveru iROZHLAS.cz dnes potvrdil mluvčí pražských policistů Jan Rybanský. Policisté případ předali správnímu orgánu, mohlo by podle nich jít o přestupek.

VIDEO: Hazard se životy malých dětí. Učitelky s dětmi ze školky přebíhaly přejezd se sklopenými závorami

Policisté se zabývají případem, kdy ženy převádí skupinu dětí přes železniční přejezd v Řeporyjích, zatímco jsou spuštěné závory a na signalizačních zařízeních blikají červená výstražná světla. Vlak místem projel krátce před tím, než skupina...

„Vyhodnocením kamerových záznamů a výslechem svědků došli kriminalisté k závěru, že nebyly naplněny znaky skutkové podstaty jakéhokoli trestného činu, které by opravňovaly zahájit trestní stíhání konkrétních osob," řekl Rybanský. Incident je nyní prověřován pro podezření ze spáchání přestupku v dopravě. Případ by tak měl řešit pražský magistrát.

Na incident z 5. února upozornil starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Z videa, které zveřejnila internetová televize mall.tv vyplývá, že ženy poté, co projel vlak, převedly 13 dětí přes koleje, i když byly závory stále spuštěné. Policisté případ prověřovali pro podezření z trestného činu obecné ohrožení.

Autoři | Foto Facebook Pavel Novotný oficiální

Štítky ČR, kriminalita, železnice, děti, Praha, trestný čin, Řeporyje, Pavel Novotný, Pražský magistrát, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženy, které v Řeporyjích převáděly děti přes koleje, nespáchaly trestný čin  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.