Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Falešní popeláři žebrají v Praze od lidí peníze, vybírají prý na pohřeb kolegy

Do ulic Prahy vyrazili další podvodníci, tentokrát se vydávají za popeláře a od kolemjdoucích žádají o peníze. Chtějí třeba příspěvek na Vánoce, oblečení nebo dokonce pohřeb kolegy. Pokud je policisté chytí při činu, mohou dostat pokutu až padesát tisíc.

Na podvodníky upozornila společnost Pražské služby, která popeláře zaměstnává. Ti falešní se podle ní pohybují po celém městě, zvoní na domy nebo oslovují lidi přímo na ulici a chtějí po nich hotovost. „Pod různými záminkami chtěli finanční příspěvek na Vánoce, na oblečení, na údajný pohřeb kolegy a podobně,“ uvedl na webu mluvčí společnosti Alexandr Komarnický

Jak Kormanický sdělil redakci Pražské Drbny, podle občanů chodí podvodníci spíš v civilu a občas mají na sobě reflexní vestu. „Nevíme o nikom, kdo by žebral v uniformě naší společnosti v rámci svozu odpadu,“ informoval Kormanický. Zdůraznil, že Pražské služby žádné veřejné sbírky neorganizují.

Podle něj k tomu jednání dochází už déle, zmínil, že zřejmě už od roku 2010. 

Jak na dotaz Pražské Drbny uvedl mluvčí Jan Daněk, policisté evidují tři případy, které byly letos oznámeny. „V ani jednom z nich se policistům na místě tyto žebrající falešné popeláře nepodařilo zastihnout. V případě, že by se oznámení potvrdilo, mohlo by se z jejich strany jednat o přestupek proti majetku, za což hrozí až 50 tisíc korun pokuta. V případě, že se lidé s takovými falešnými popeláři setkají, tak ať jim žádné peníze nedávají,“ upřesnil Daněk.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražské služby

Štítky policie, Pražské služby, podvod, popeláři, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešní popeláři žebrají v Praze od lidí peníze, vybírají prý na pohřeb kolegy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.