Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Důchodce si vytipovali v bance, pak ho připravili o životní úspory. Policie pátrá po dvojici mužů

Policisté pátrají po dvojici mužů, kteří podle nich v polovině srpna v Praze oloupili osmasedmdesátiletého muže o téměř 700 tisíc korun poté, co si je vybral v bance. Vedle peněz muž přišel i o notebook a osobní věci, při loupeži byl navíc zraněn, když ho jeden z podezřelých vláčel po zemi. Kamerové záznamy s podezřelými policisté zveřejnili na svém webu a žádají veřejnost o pomoc. Ti, kteří některého z mužů poznají nebo ví, kde by se mohli nacházet, se mají ozvat na linku 158. V případě dopadení a odsouzení jim za loupež hrozí až deset let vězení, uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Pachatelé muže přepadli v Praze 10. „Osmasedmdesátiletý muž krátce po poledni vybral z banky v Praze 4 svoje životní úspory, které si uložil do batohu. Při cestě z banky jej však dosud neznámý pachatel na chodníku v ulici Jetelová chytil za batoh, poškozeného strhl na zem, kde jej vláčel a smýkal po zemi. Nakonec se mu po několika metrech podařilo tašku uloupit a z místa utekl pryč," popsala událost mluvčí.

Policisté podle ní díky kamerovým záznamům následně vypátrali dva podezřelé. První z nich seniora pronásledoval z bankovní pobočky a zřejmě telefonem předával svému komplicovi informace. Oba se pak podle zjištění kriminalistů potkali na tramvajové zastávce Náměstí Míru. Tam si pronásledování poškozeného převzal druhý muž, který ho sledoval až do Prahy 10, kde jej napadl a oloupil. Při loupeži osmasedmdesátiletý senior utrpěl poranění na ruce a další pohmožděniny, dodala mluvčí.

Celé video s bezpečnostními záznamy naleznete zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, loupež, pátrání, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí.

Neděle, 19. listopadu 2023, 17:56Odpovědět

Důchodce si vytipovali v bance, pak ho připravili o životní úspory. Policie pátrá po dvojici mužů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.