Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Gang cizinců si pronajímal byty na dobrých adresách, pěstoval v nich konopí

Policisté odhalili skupinu cizinců, kteří si různě po Praze přes realitní kancelář pronajímali dvě desítky bytů, kde ve velkém pěstovali konopí. Marihuanu pak prodávali do zahraničí, například do Německa. Hrozí jim až osmnáct let ve vězení.

Celkem policisté zadrželi jedenáct cizinců z Balkánu. Ti si na falešné doklady pronajali přes realitní kancelář přes dvacet bytů a tak zřídili pěstírny konopí. Lokality zvolili tak, aby od sebe byty nebyly příliš daleko, některé měli na Vinohradech, další na Žižkově, na Smíchově, v Holešovicích, ale i přímo v historickém centru Prahy. 

Samotní majitelé bytů pak byli příchod policie zaskočeni, od konání nájemníků neměli tušení.

Že byli cizinci zdatní zemědělci ukazuje to, že sklízeli čtyřikrát až pětkrát za rok. „Vzhledem k péči, kterou vzrostlé rostliny konopí vyžadovaly, platili statisícové účty za elektřinu, přesto se jim byznys vyplácel. Naprostá většina produkce marihuany byla určena na export, drogy vyváželi například do Německa,“ uvedla na policejním webu mluvčí Národní protidrogové centrály služby kriminální policie a vyšetřování Lucie Šmoldasová

Při raziích v jednotlivých bytech našli policisté 1276 rostlin konopí, 33 kilo sušiny marihuany a 22 stanů na pěstování. K tomu zajistili nemovitost šéfa gangu na Benešovsku, dvě střelné zbraně a padělané doklady.

Jak kriminalisté zjistili, prodali cizinci minimálně 75 kilo sušiny marihuany a to až za skoro sto tisíc korun za kilo. „Stopy této skupiny byly nalezeny i na vývozu 150 kg marihuany zachyceném v Německu poblíž Drážďan. Výnos z takového množství drog by se v součtu pohyboval kolem osmnácti milionů korun,“ dodala Šmoldasová. Do vězení za to mohou až na 18 let. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Národní protidrogová centrála, konopí, marihuana, policie, pěstírny, gang, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Zas budou mít v prazebrně smažky smutek. Jsou na dobrých adresách takže mezi svými. A po všech nachtmannech, pavcich, železných, renátách, narcisech, klucích, mladících máme další krycí jméno cizinec. Jsou dobří zemědělci tak mohou ve vězení v zemědělství pracovat. Nebo je poslat ozeleňovat Afriku. O hloubce dnešního bahna píšu ve vláknech diskusí.

Čtvrtek, 26. října 2023, 10:03Odpovědět

VIDEO: Gang cizinců si pronajímal byty na dobrých adresách, pěstoval v nich konopí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.