Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Gang cizinců nelegálně vyráběl cigarety, prozradila je autonehoda

Pražští celníci vypátrali gang, který vyráběl a prodával cigarety. Cizinci si pořídili i kompletní výrobní linku, řezačku a sušičku tabáku. Na jejich stopu se celníci dostali, když jeden z nich havaroval s nákladním vozem, ve kterém převážel desítky tisíc nelegálních cigaret. Na daních stát obrali o sto dvacet milionů, může to být ale mnohem víc.

Akci s krycím názvem Střecha celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel rozjeli už minulý rok, kdy v říjnu jeden ze členů gangu havaroval u Kutné Hory. V nákladovém prostoru jeho auta našli desítky tisíc nelegálních cigaret, které pašoval z Polska. 

„Poté skupina osob začala cigarety vyrábět v České Lípě a skladovala je na Moravě, odkud byly dále distribuovány koncovým zákazníkům,“ uvedla na webu Martina Kaňková, ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel. 

Celníci spolupracovali s kolegy z Moldávie a Rumunska a skupinu dvaadvaceti cizinců se jim podařilo dopadnout. Našli přes sedmnáct milionů cigaret a jedenáct tun tabáku. Do oběhu poslali před šest a půl milionu cigaret a stát tak obrali na dani o stodvacet milionů korun. Podle celníků to může být mnohem víc.

Při domovní prohlídce pak objevili komponenty k výrobě cigaret, kompletní výrobní linku, řezačku a sušičku tabáku, tabákový odpad. K tomu zajistili hotovost ve výši sedmset tisíc korun, BMW v hodnotě 2,3 milionu a kamion. 

Zadržení jsou obviněni ze zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné platby a v současné době pobývají ve vazbě. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa České republiky

Štítky Celní správa, tabák, cigarety, výroba, cizinci, prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Gang cizinců nelegálně vyráběl cigarety, prozradila je autonehoda  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.