Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nález podezřelého předmětu uzavřel Staroměstské náměstí

Policie v neděli pozdě večer musela vyklidit a uzavřít Staroměstské náměstí v centru Prahy. Pyrotechnik na místě prověřoval, zda se jedná o výbušninu. O uzavření náměstí informovala na platformě X Technická správa komunikací. Podle některých informací na internetu stál před Staroměstskou radnicí pivní sud, to však mluvčí policie nepotvrdil. Náměstí se znovu otevřelo zhruba po dvou hodinách.

Staroměstské náměstí v Praze policie uzavřela kvůli nálězu podezřelého předmětu v neděli po půl desáté večer. „Ve 21:30 jsme přijali hlášení na tísňovou linku 158. Volající oznámil podezřelý předmět pod Staroměstským orlojem," uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Po desáté hodině večerní informovala o uzavření Staroměstského náměstí skrze platformu X Technická správa komunikací. „Z důvodu nálezu podezřelého předmětu na Staroměstském náměstí bylo náměstí uzavřeno. Na místě jsou složky IZS,“ píše se na sociální síti X TSK.

Na místo vyjeli hasiči i policisté s pyrotechnikem. Policie nejdřív uzavřela nejbližší okolí, ale později celé náměstí. „Kvůli obavě, že jde o nástražný výbušný systém ale pyrotechnik následně rozhodl o evakuaci celého náměstí," vysvětlil Rybanský.

Podle některých informací na internetu stál před Staroměstskou radnicí pivní sud, to však policie nepotvrdila. Podobný případ se v neděli odehrál také u Španělské synagogy, kde šlo podle mluvčího o planý poplach. V úterý se kvůli opuštěnému zavazadlu zastavily tramvaje na Václavském náměstí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Šeda

Štítky zavazadlo, bomba, Staroměstské náměstí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Podle diskuze na seznamu šlo o pivní sud a udájně jak někdo podotknul si tam starý Řecký filozof Diogenes zaparkoval garsonku a proto takový humbuk!!!!!!

Pondělí, 16. října 2023, 09:32Odpovědět

Nález podezřelého předmětu uzavřel Staroměstské náměstí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.