Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Muž hodil ze sparťanského kotle mezi slávisty dělobuchy, zranil otce se synem

, aktualizováno 13. října 2023, 13:42

Kriminalisté našli muže, který při derby pražských "S" na stadionu ve Vršovicích zranil otce se synem. Výtržník zapálil dělobuchy ve sparťanském kotli a pak je hodil mezi fanoušky Slavie. Muž utrpěl popáleninu na ruce, jeho syn tržnou ránu v obličeji. Útočníkovi hrozí až osm let ve vězení, odmítl ale vypovídat.

Fotbalový zápas mezi Spartou a Slavií se hrál v neděli 24. září v Edenu. Podle policie muž, který seděl ve sparťanském kotli, záměrně prohodil dva zapálené dělobuchy skrz ochranou síť k slavistickým fanouškům. Ty explodovaly a začal se z nich šířit dým.

„ V hledišti se okamžitě strhla panika a několik desítek fanoušků, začalo z tribuny utíkat. Po vhození dělobuchu utrpěl čtyřicetiletý muž popáleninu na ruce a jeho syn tržné poranění v obličeje,“ uvedla na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestného řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví a obecné ohrožení, za což muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let,“ dodala Kropáčová.


„Po zveřejnění pátrání v médiích jsme získali více než desítku poznatků k totožnosti hledaného. V průběhu dnešního dne kriminalsité muže vyslechli, ten však ve věci v současné chvíli odmítl vypovídat," informovala na webu Kropáčová v pátek. Proto i dál prosí svědky a další poškozené, aby se policistům přihlásili.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, fotbal, zranění, dělobuch, Sparta, Slavie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Pěkný zkurvysyn,co dodat!!!!!!!!!!!!!!

Pátek, 13. října 2023, 01:07Odpovědět

Josef Englic

Nemyslící hovada se najdou všude...

Středa, 18. října 2023, 12:58Odpovědět

Muž hodil ze sparťanského kotle mezi slávisty dělobuchy, zranil otce se synem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.