Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Senior pod vlivem léků poničil v centru Prahy auto, vyzvednout ho přijel muž s kokainem v těle

Pražští strážníci řešili během jednoho výjezdu hned dva řidiče, kteří za volantem auta v ulicích hlavního města neměli co dělat. Starší muž řídil pod vlivem léků a poničil u toho auto z autopůjčovny. Její zástupce pak pro vůz přijel s kokainem v těle.

Vozu, který měl poškozené obě levé pneumatiky, si v Praze 2 všimli kolemjdoucí. Z něj pak vystoupil řidič, který se podle nich choval jako po požití alkoholu. Zavolali proto raději na linku 112 a čekali s ním na policii. Mezitím u nich ale zastavila hlídka městské policie.

Pětasedmdesátiletý muž strážníkům řekl, že si auto jen půčil a o jeho poškození vůbec neví. Tvrdil, že pouze hledá svou přítelkyni.

Protože si strážníci všimli jeho nekoordinovaného chování a „skleněných očí“, vyžádali si, aby podstoupil test na alkohol i drogy. Výsledky testů byly negativní, řidič ale uvedl, že užívá mnoho léků, které mohou ovlivňovat jeho koordinaci a pozornost. Ani tak by ale řídit neměl, hlídka proto na místo zavolala státní policii. 

„Pro poškozené vozidlo si svým autem přijel zástupce půjčovny. Jeho zrychlená komunikace a rozšířené zornice ihned zaujaly strážníky. Před testem na drogy se 41letý muž přiznal, že si předešlého dne vzal kokain," uvedla na Facebooku mluvčí městské policie Irena Seifertová. Pravdivost jeho slov potvrdil provedený test.

Případ si převzali státní policisté.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, policie, Praha, drogy, léky, řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

Těch fetek je opravdu nějak moc. Měli by to zavést tu kontrolu povinně u každého "řidiče". I když, ono to stejně nikoho nevyděsí, auto na řidičák nejezdí.

Pondělí, 2. října 2023, 06:34Odpovědět

Libor Burian

Jak píšu ve vláknech diskuse i pod Komentáře, Glosy a další články. Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme protože věznice jsou přetížené.

Sobota, 7. října 2023, 14:01Odpovědět

Senior pod vlivem léků poničil v centru Prahy auto, vyzvednout ho přijel muž s kokainem v těle  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.