Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na sběratelském veletrhu v Praze se kradlo ve velkém, policie hledá dalšího zloděje mincí

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který na veletrhu v Letňanech sebral mince za víc než tři sta tisíc. Je ze zářijové akce už druhý případ, dvojici, která ukradla za milion dvě stě tisíc, už ale dopadli.

Veletrh Sběratel se konal 8. a 9. září na letňanském výstavišti. Už v pátek se na něj vydal i muž, který ale nepřišel nakupovat. Ve skleněné vitríně si vyhlídl sbírku mincí a pak čekal na vhodný moment. 

„Podezřelý využil chvilkové nepozornosti prodávajícího a ve mžiku odcizil sedmadvacet mincí za více než tři sta tisíc korun,“ uvedla na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová

Při činu ho ale zachytily bezpečností kamery a kriminalisté teď prosí veřejnost o pomoc s jeho identifikací. Pokud ho někdo pozná, může volat na linku 158. Podle Siřišťové muži hrozí až pětiletý trest.

Zmíněný veletrh si pro loupení vybrala i jiná zlodějská dvojice. Ta jednomu sběrateli ukradla dvě alba se zlatými mincemi za víc než milion dvě stě tisíc korun. Policistům už se je ale podařilo dopadnout.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky lupič, veletrh, Letňany, mince, sbírka, policie, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Pomohlo by kdyby recidivisté nosili monitorovací náramky které jsou vyvinuty pro nedostatek míst ve věznicích, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního marasmu píšu ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Úterý, 26. září 2023, 01:54Odpovědět

Na sběratelském veletrhu v Praze se kradlo ve velkém, policie hledá dalšího zloděje mincí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.