Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Potyčka u řeky vyústila v bodnutí do krku, obviněnému hrozí deset let za mřížemi

Policie zadržela muže, který měl v úterý 19. září nožem napadnout rybáře v obci Sedlčánky v Praze-východ. Muž je obviněný z těžkého ublížení na zdraví, rybář skončil ve vážném stavu v nemocnici. Pokud bude jeho vina prokázaná před soudem, může strávit až deset let ve vězení.

Napadnutí předcházela potyčka mezi obviněným a dvěma rybáři, kteří seděli u řeky Labe v Sedlčánkách. Dvaapadesátiletý muž si šel zaběhat kolem řeky se svým psem, rybáři s sebou měli také psy a jeden z nich začal po muži štěkat a vyjíždět. Muž je okřikl, aby si psy přivázali, a běžel dál.

Po chvíli se ale vracel zpátky a jeden ze psů mu měl vyjet po noze. Běžec psa v obraně nakopnul, načež se proti němu oba rybáři rozběhli. V ten okamžik měl obviněný vytáhnout nožík a bodnout jednoho z rybářů do krku. Poté z místa utekl.

„Čtyřiačtyřicetiletý rybář krvácel z tepny a jeho kamarád a následně i další osoby na místě mu začali okamžitě poskytovat první pomoc, a to až do příjezdu zdravotnické záchranné služby, která si muže ve vážném stavu převzala a přepravila do pražské nemocnice,“ popsal ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Pavel Truxa.

Policisté muže dopadli za dvě hodiny

Policisté začali po muži okamžitě pátrat. Do hledání se zapojilo několik hlídek, které rozjely rozsáhlou pátrací akci. Policistům se podařilo velmi rychle zjistit mužovu totožnost a asi dvě hodiny po incidentu ho zadrželi.

Teď proti němu běží trestní stíhání. „Obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví. V případě, že mu bude vina prokázána i před soudem, hrozí muži až 10 let ve vězení,“ doplnil Truxa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, násilí, útok, trestní stíhání, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Tady je to jasný,rybář neměl psa uvázaného. Běžec se jen bránil proti útočícímu psu a útočícím 2 rybářům. Volné běhající psy jsou velký problém ve všech městech i na vesnicích. Nejednou se psalo co pes dokáže udělat dětem i dospělým a stále to pejskari nechápou.

Sobota, 23. září 2023, 11:26Odpovědět

Potyčka u řeky vyústila v bodnutí do krku, obviněnému hrozí deset let za mřížemi  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.