Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Tajemný muž roky obcházel domy v Praze a sledoval v nich spící lidi

Kriminalisté tři roky pátrali po muži, který měl zálibu ve vloupávání do rodinných domů, kde v tu dobu spali lidé. Vzhledem k tomu, jak vytrvalý byl ve svých aktivitách a jak dlouho se mu dařilo utíkat před spravedlností, začali mu policisté přezdívat Démon. První případ zaznamenali policisté koncem března 2015 a poslední koncem července 2023 v Praze a středních Čechách. Jediné, co po něm zůstávalo, byly kamerové záznamy.

První případ tajemného muže, který se vloupal do rodinného domu, aby v něm mohl sledovat spící lidi, zaznamenali policisté koncem března 2015, poslední koncem července 2023. Mezitím se jich v Praze a středních Čechách odehrálo několik.

„Domy se zájmem procházel, osoby sledoval a čas od času si z nich také pár věcí odnesl. Je zaznamenán i případ, kdy na několik okamžiků přisedl na postel k nic netušící spící dívence, a pak zase odešel. Jediné, co po jeho odchodu z domu zbylo, pak byly podivné pocity majitelů nemovitostí, spousta otazníků, o koho se jedná a nesčetně kamerových záznamů,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté vyšetřovali spousty podobných případů několik let, ale na konkrétní osobu podezřelého nedokázali ukázat. V pátrání však pokračovali. „Mravenčí prací, kombinací analytického prověřování a zkušeností v kriminálně závadovém prostředí byl nakonec vytipován podezřelý, který byl v uplynulých týdnech v jednom z pražských penzionů zadržen,“ uvedl mluvčí.

Policisté navíc přišli právě včas, u muže totiž v rámci domovní prohlídky zajistily nejen ukradené věci, ale i letenky do Severní Ameriky s odletem za několik dní. Tam chtěl Démon údajně začít nový život.

„Na svůj další osud teď jedenapadesátiletý obviněný čeká ve vazbě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu za trestné činy porušování domovní svobody a krádež až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvedl Rybanský a doplnil, že Démon takto navštívil minimálně jedenadvacet nemovitostí a způsobil škodu dosahující bezmála osm milionů korun.

„Nemusí to však být konečná čísla, další možné případy kriminalisté prověřují,“ uzavřel mluvčí

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky vloupání, sledování, spící lidé, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

2015 az 2023 jsou od kdy 3 roky??? To před tím nic nevysetrovsli???

Sobota, 23. září 2023, 11:29Odpovědět

VIDEO: Tajemný muž roky obcházel domy v Praze a sledoval v nich spící lidi  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.