Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Seniorka z Prahy naletěla falešnému bankéři, chtěl ji obrat o sto tisíc

Na poslední chvíli si seniorka z Prahy s manželem rozmysleli vložit sto tisíc korun do bitcoinmatu, jak jim poradil údajný bankéř po telefonu. Jak vyšlo najevo, byl součástí gangu podvodníků, kteří se vydávají za pracovníky banky a okrádají lidi. Hrozí jim za to až pět let za mřížemi.

Ženě na mobilní telefon podvodník zavolal v úterý 19. září, představil se jako pracovník banky a ptal se, proč si požádala o spotřebitelský úvěr. Když mu řekla, že si o žádný nezažádala, tvrdil jí, že se zřejmě stala terčem podovodu. Hned osmasedmdesátileté seniorce poradil, ať si vybere ze svého účtu peníze a převede je. 

„Bankéř mluvil plynule česky a působil velmi věrohodně. Žena mu uvěřila a rozhodla se podvod řešit. Vzhledem k tomu, že se právě nacházela na své chalupě za Prahou, vydala se spolu se svým manželem do hlavního města,“ popsala na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová

Falešný bankéř ji ještě navedl, ať kontaktuje zaměstnankyni banky z bezpečnostního oddělení. Žena kumpánovu historku potvrdila a pro jistotu ji přepojila na dalšího údajného pracovníka. „Ten poškozené sdělil, ať vybrané peníze vloží do bitcoinmatu v Praze 1 a zaslal jí na mobilní telefon QR kódy pod kterými má peníze postupně vkládat,“ pokračovala Kropáčová.

Těsně přes transakcí si ale manželé uvědomili, že by mohlo jít o podovod a raději zavolali policii. Kriminalisté pak zjistili, že gang už takto okradl mnoho lidí. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod, za což v tomto případě hrozí pachateli trest odnětí svobody v délce až pěti let,“ dodala Kropáčová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, bitcoin, bankéř, policie, seniorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka z Prahy naletěla falešnému bankéři, chtěl ji obrat o sto tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.