Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V taškách kolem Prahy našli rozčtvrceného muže. Vrah se stále hledá

Kriminalisté vyšetřují vraždu, po které pachatel rozřezal tělo neznámého muže na několik částí a rozvezl ho v taškách na několik míst v Praze a okolí. Případ kriminalisté vyšetřují případ téměř 19 let, konkrétně od 13. prosince 2004. Nově se kriminalistickému ústavu podařilo podle vypreparované lebky vyhotovit několik podobizen metodou kraniofaciální rekonstrukce. Právě díky rekonstrukci obličeje by někdo mohl zemřelého muže ztotožnit.

Tašky s trupem, nohou a hlavou

Tělo oběti našli lidé natřikrát. Trup s horními končetinami a pravou nohu v černém pytli a velké kostkované tašce ležel našli 13. prosince 2004 u silnice u Radošovic u Bystřice na Benešovsku.

„Na hrudníku měl neznámý muž vytetovanou krevní skupinu B (III) Rh, což bylo typické značení krevní skupiny v postsovětských republikách. Na těle bylo objeveno několik jizev, po operaci slepého střeva, na bedrech a delší jizva asi 24 cm na stehně. U těla byly nalezeny léky psané azbukou, ty v té době v naší republice nebyly běžné,“ popsala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

O pět dní později, 18. prosince 2004 našli lidé v lese u Mirošovic černou sportovní tašku s levou nohou a noviny psané azbukou. Hlava zavražděného muže se našla až 17. března 2005, a to ve svahu u kolejí v ulici Pod Krejcárkem v Praze. Ta byla zabalená ve sportovní tašce a pytli.

Kriminalisté mají několik možných podobizen oběti

Kriminalistům se stále nepodařilo vraždu objasnit. Nezjistili, kdo je vrahem a neznají ani totožnost mrtvého muže. V minulosti jeho DNA navíc odeslali ke srovnání na Ukrajinu i do Ruska.

Novinkou však je, že se kriminalistickému ústavu podařilo podle vypreparované lebky vyhotovit několik podobizen metodou kraniofaciální rekonstrukce, a tak je možné, že ačkoli je případ už dlouho neobjasněn,mohl by někdo zemřelého muže ztotožnit.

„Pokud muže na vyhotovených rekonstrukčních fotografiích poznáváte nebo máte jakékoliv informace, které by pomohly s jeho ztotožněním, ozvěte se prosím kriminalistům do Benešova, kteří případ neztotožněného muže šetří na telefonní číslo 974 871 531 nebo 974 871 357,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, vražda, totožnost, pátrání, oběť, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Pokud je to agent mafie podle zranění a tetované krevní skupiny, není mezi pohřešovanými je pátrání obtížné. Kolik obětí měla devadesátá léta viz seriál Devadesátky včetně dokumentu a další diskuse a články zde na drbně.

Pondělí, 25. září 2023, 11:17Odpovědět

Mirek Sekera

Policie zas potřebuje pomoc ale když ji potřebuje občan, tak jim to trvá a trvá.

Středa, 20. září 2023, 10:57Odpovědět

Ondra Sácký

Tady jim to trvá, vrah od 2004 nedopaden.

Neděle, 24. září 2023, 20:34Odpovědět

V taškách kolem Prahy našli rozčtvrceného muže. Vrah se stále hledá  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.