Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jednašedesátiletý muž neunesl rozchod. Expřítelkyni pronásledoval, vydíral a obtěžoval

Jednašedesátiletý muž se zřejmě nemohl smířit s rozchodem s partnerkou, a tak ji začal vydírat, pronásledovat a různými naschvály narušoval její život. Podle policie ohrožoval také její živobytí. Šlo o stejného muže, který se úplně stejně zachoval před několika lety po rozchodu s bývalou partnerkou. Byl za to už odsouzen a dostal podmínku.

Podle policie se tentokrát scénář odehrával velmi podobně. Muž svou šestapadesátiletou ženu po rozchodu obtěžoval, pravidelně ji pronásledoval k ní domů, do práce, na nákup nebo k autu. Čekal na ni na místech, o kterých věděl, že je dřív nebo později navštíví.

„Později začal i s urážkami, nadávkami a vyhrožováním, že jí zničí. To ale bohužel nebylo vše. Zmíněný muž ve čtyřech případech, v úmyslu zesílit a stupňovat své výhružky a zastrašování poškozené ženy, ohrozil i její živnost, kterou žena vykonávala. Na dveře a do prostor její kanceláře vstříknul silně zapáchající chemickou látku. Tímto zcela znemožnil výkon činnosti poškozené, jelikož po zásahu látkou bylo nutné vyměnit nejen dveře, ale i podlahy a veškeré vybavení, protože intenzivního zápachu se nedalo zbavit jiným způsobem. Žena musela nakonec kancelář opustit,“ popsala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Podle policie muž tímto neustálým nátlakem, vyhrožováním a pronásledováním znemožnil své bývalé partnerce běžný způsob života a překazil i její podnikání. 

Kriminalisté zajistili mnoho záznamů, na kterých je muž při pronásledování nebo například při ničení zmíněné kanceláře zachycen. Zároveň mají vyšetřovatelé k dospozici výhružné zprávy a maily.

„Proto kriminalisté zahájili trestní stíhání jednašedesátiletého muže a obvinili jej ze spáchání přečinu nebezpečné pronásledování, přečinu vydírání a poškození cizí věci. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému až čtyři roky odnětí svobody,“ uvedla Schneeweissová a doplnila, že trestní stíhání muže je vedeno vazebně.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky pronásledování, vydírání, rozchod, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednašedesátiletý muž neunesl rozchod. Expřítelkyni pronásledoval, vydíral a obtěžoval  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.