Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž ukradl před odletem na letišti hodinky. Policisté si počkali, až přiletí zpátky

Cizinecká policie řešila na pražském letišti případ krádeže hodinek. Ty si jeden z cestujících zapomněl v kontejneru při kontrole. Druhý cestující je však z kontejneru sebral a rozhodl se, že je nevrátí. Schoval je pod bundu a odešel s nimi na svůj let na sever Evropy. Mezitím muž policii nahlásil ztrátu hodinek a když se zloděj o pár dní později vracel do české republiky, na letišti na něj čekala hlídka cizinecké policie s připraveným předběžným souhlasem se zadržením. Hodinky se tak zanedlouho dostaly zpět do rukou šťastného majitele.

Muž se chystal vyrazit z pražského letiště na dovolenou. Při kontrole si sundal luxusní hodinky, vložil je do kontejneru, ale už si je zapomněl vzít zpátky. Toho využil muž, který kontrolou procházel po něm.

Hodinky z kontejneru hbitě vzal, po krátké kontrole okolí je schoval pod bundu a k když měl možnost zapomnětlivému muži okamžitě vrátit nebo kdekoliv odevzdat, odešel i s nimi na svůj let kamsi na sever Evropy.

„Poškozený si ztráty hodinek povšiml asi po půl hodině a danou věc nahlásil na Policie ČR. Poté odletěl s určitou pachutí ze ztráty na vytouženou dovolenou. V ten okamžik začala mravenčí práce policistů, kteří ještě tentýž den, za použití veškerých dostupných nástrojů, ustanovili pachatele. Vyrozuměli leteckou společnost a zjistili potenciální návrat pachatele do České republiky,“ popsal mluvčí policie Josef Urban.

Když se zloděj o pár dní později znovu objevil na letišti Václava Havla, čekala na něj hlídka cizinecké policie s připraveným předběžný souhlas se zadržením. Muž se policistům ihned přiznal a ze svého batohu vytáhl hodinky. Ty se tak za několik dní dostaly zpět do rukou majitele, na kterého si cizinecká policie také počkala na letišti.

Muž, který hodinky vzal, je podezřelý ze spáchání přečinu zatajení věci a hrozí mu jeden rok ve vězení nebo peněžitý trest.

Policie upozorňuje, že v případě ztrát a nálezů věcí, jejichž hodnota dosahuje částky 10 tisíc korun a více, si lidé někdy myslí, že si mohou nalezenou věc ponechat. Není to však pravda.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky letiště, hodinky, krádež, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ukradl před odletem na letišti hodinky. Policisté si počkali, až přiletí zpátky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.