Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pěsti a plivance do obličeje i neschopenka. Strážníci popsali službu v centru Prahy

Mluvčí pražských strážníků popsala na facebookové stránce městské policie několik případů, které se o uplynulém víkendu staly v centru Prahy a u nichž strážníci museli zasahovat. Strážníci museli během víkendu čelit hned několika fyzickým útokům a jeden z nich dokonce skončil po napadení v pracovní neschopnosti.

Nadávky, plivance do obličeje a roztržený ret

Hlídka strážníků vyjížděla na Václavské náměstí pomoci záchranářům, kteří měli problém s agresivním pacientem přímo ve voze. „Muž zde chtěl mimo jiné vykonat potřebu, když byl upozorněn, že to není možné, nejprve spustil nadávky, pak zaútočil na posádku záchranářů a nakonec naplival strážníkovi do obličeje. Zklidnila ho až pouta. Cizinec skončil na záchytce a strážník na infekční ambulanci,“ popsala první případ mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Další případ se stal v Barvířské ulici, kam jela hlídka pomoci mladíkovi s kamarádem. Ten se začat po požití drog sebepoškozovat, tloukl hlavou o fasádu domu a chtěl skočit pod jedoucí tramvaj. Při jednom z pokusů si cizinec rozbil hlavu, a tak ho strážníci vzali, podpírali ho a vedli ho k autu, aby ho ošetřili. „Muž se pak v jeden okamžik prudce otočil a pěstí udeřil jednoho člena hlídky do obličeje a roztrhl mu ret. I tento cizinec skončil s pouty na rukou. Záchranáři následně rozhodli o jeho převozu do nemocnice, strážník byl odvezen na stomatologii, službu pak musel ukončit a nyní je v pracovní neschopnosti. Případem se zabývají policisté,“ uvedla mluvčí.

Opilí bojovníci a cesta na psychiatrii

K dalšímu oznámení vyjížděli strážníci na Střelecký ostrov. Tam hlídku přivolali svědci kvůli dvěma mladíkům, kteří na místě pili alkohol a kolem sebe rozhazovali odpadky. Když dopili lahev, jeden z nich se svalil na zem a druhý začal strážníkům vyhrožovat fyzickým násilím. „Strážníci se nejprve snažili zjistit stav bezvládného muže. Zareagoval až na bolestivé podněty a začal se pomaličku probírat. V ten moment jeho kamarád začal před hlídkou máchat rukama s tím, že ovládá bojová umění a dá jim co proto. Výzva se minula účinkem, mladý muž stále pokračoval ve svém jednání, proto byl zpacifikován. Osmadvacetiletý bojovník nadýchal 2,78 promile, o dva roky mladší muž 3,05 promile. Oba skončili na záchytce,“ popsala Seifertová s tím, že mladíci budou přestupky vysvětlovat správnímu orgánu.

Poslední případ z víkendu řešili strážníci v Bolzanově ulici. Čtyřiačtyřicetiletý muž seděl na tramvajových kolejích a nechtěl z nich odejít, ale strážníkům se nakonec podařilo muže postavit na nohy a dostat ho pryč. „Přesto jim stále opakoval, že nechce žít a chce skočit pod tramvaj. Když se o to pak i pokusil, byly mu nasazeny pouta a putoval na psychiatri,“ uzavřela Irena Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky Městská policie hl. m. Prahy, strážníci, služba, napadení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěsti a plivance do obličeje i neschopenka. Strážníci popsali službu v centru Prahy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.