Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž okrádal vozíčkáře i nevidomé lidi. Teď už sedí ve vězení

Pachatel, který okrádal a podváděl hendikepované, pracoval jako řidič obecně prospěšné společnosti. Zaměřoval se na ty nejvíce zranitelné, tedy vozíčkáře, retardované nebo nevidomé. Celkem si přišel na více než půl milionu korun. Kriminalisté už muže zatkli, ve vězení si odsedí 3,5 roku.

Čtyřiatřicetiletý muž při práci převážel osoby se zdravotním postižením a u toho je okrádal. „V jednom případě měl autem převést dvanáctiletého Honzíka, který má těžkou mentální retardaci a je na úrovni dvouletého dítěte, z domova na týdenní pobyt do integračního centra. Jako vždy dostal Honzík od mámy do batohu peníze a ty si pak v integračním centru jeho pracovníci měli vzít. Jenže tentokrát přijel na tento rutinní převoz jiný řidič než obvykle a Honzíka cestou okradl o 3 tisíce korun,“ popisuje jeden z incidentů policejní mluvčí Jan Daněk.

Okradl také 78letou nevidomou ženu, které měl opravit židli. Zatímco mu vařila kávu, ukradl jí šperky za více než 30 tisíc korun. Kromě toho okrádal také své kolegy v práci, takových případů bylo celkem čtrnáct. Jedné z kolegyň ukradl peněženku ve chvíli, kdy poskytovala první pomoc jinému kolegovi, který náhle zkolaboval. Přišla tak o 7 tisíc korun.

Ukradl více než půl milionu korun

Později začal muž pracovat jako sanitář v centru sociální péče, kde ukradl třeba peněženku pacienta na vozíčku. „V dalším případě z jednaosmdesátileté tělesně postižené ženy vylákal 50 tisíc korun, kdy jí sliboval zařízení operace kyčle pro její dceru,“ popsal další případ Daněk.

Skoro 140 tisíc korun potom získal od onkologicky nemocné seniorky, která trpí syndromem demence. Původně jí slíbil, že jí bude chodit domů pomáhat s úklidem.

Kriminalisté zloděje dopadli a soud ho odsoudil k 3,5 roku ve vězení. Trest si odsedí ve věznici s ostrahou, způsobenou škodu navíc musí poškozeným zaplatit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, zloděj, krádeže, zdravotní postižení, vězení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž okrádal vozíčkáře i nevidomé lidi. Teď už sedí ve vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.