Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Policie vyšetřuje taxikáře, který vyhodil z auta nevidomou. Celou událost zachytila kamera

Policisté se zabývají incidentem na pražském Žižkově, při němž taxikář jezdící pro společnost Bolt podle Deníku N včera dopoledne vytáhl z auta nevidomou ženu, protože nechtěl odvézt jejího vodicího psa. Policie případ řeší jako přestupek. Firma už s taxikářem ukončila spolupráci a ženě se omluvila.

Co je Bolt?
Bolt, dříve Taxify, je mezinárodní platforma pro přepravu osob ve městech, která byla založena v Tallinu v Estonsku. Od února 2019 působí Bolt ve 30 zemích a 100 městech v Evropě, Africe, západní Asii a v Austrálii. Společnost prostřednictvím své aplikace přepravila přes 25 milionů cestujících po celém světě.

Server uvedl, že žena dopoledne zabloudila a požádala o pomoc v hotelu v Bořivojově ulici. Personál jí pomohl zavolat taxikáře přes aplikaci Bolt. "Jelikož jsem nevidomá, mám vodicího pejska, takže jsem nasedla do auta a za mnou nastoupil pejsek. Ale řidič mi řekl, že pejska nevezme. Já mu řekla, že se ale bez něj neobejdu, protože jsem nevidomá. Řekl mi, že ho to vůbec nezajímá a ať vypadnu," popsala Deníku N situaci, kterou na videu zachytila i svědkyně události.

Žena vystoupit odmítla, protože cestu domů už měla zaplacenou, jenže taxikář to podle jejího svědectví popíral. Následný konflikt sledovali lidé z hotelu a další svědci, kteří zavolali policii. Taxikář z místa odjel. Žena v autě zapomněla slepeckou hůl. "Ležela jsem na zemi, stáhl okénko a vyhodil tu hůl za mnou zřejmě z okénka," řekla.

"Ano, touto událostí se zabýváme. V současné chvíli případ kvalifikujeme jako přestupek," uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

"Okamžitě poté, co jsme se o tomto incidentu dozvěděli, jsme daného řidiče dohledali a na naší platformě jsme ho zablokovali. S řidičem jsme v úzkém kontaktu a zjišťujeme od něj podrobnosti," sdělil mediální zástupce firmy Bolt Jan Novosad. S daným taxikářem podle něj společnost dosud žádný incident nemusela řešit a také cestující ho oceňovali většinou nejvyšším hodnocením. Firma Bolt se už s nevidomou ženou zachycenou na videu spojila a omluvila se jí. "Nabídli jsme jí asistenci, a pokud se rozhodne kontaktovat policii, poskytneme při vyšetřování maximální možnou součinnost," dodal Novosad.

Autoři | Foto Adriana Bártlová | Zdroj Deník N

Štítky ČR, menšiny, MHD, taxi, handicapovaní, Praha, policie, Deník N, Žižkov, Jan Novosad, Evropa, Afrika, Estonsko, Asie, Austrálie, Tallinn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Slabý

Jednalo se o nelegalniho taxikare ktere Bolt vyuziva. Tito ridici nemaji patricna opravneni k provozovani taxisluzby dle zakona 111. Bolt tyto ridice vyuziva.

Středa, 19. února 2020, 16:42Odpovědět

VIDEO: Policie vyšetřuje taxikáře, který vyhodil z auta nevidomou. Celou událost zachytila kamera  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.