Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Policie prověřuje možné znásilnění na festivalu Let It Roll

, aktualizováno 6. srpna 2023, 18:18

Policie prověřuje sexuální napadení, které se mělo stát na drum&bass festivalu Let It Roll. Napadenou je 30letá žena, která se festivalu účastnila, a kvůli zraněním skončila v nemocnici. Co se ale stalo, je zatím velmi nejasné. Policie prověřuje možné spáchání trestného činu znásilnění.

V případu je zatím opravdu mnoho otazníků. „Zatím víme, že k němu mělo dojít v pátek 4. srpna 2023, mezi půl jednou a zhruba čtvrtou hodinou ráno poté, co žena konzumovala alkohol. Nicméně po tomto napadení musela být z důvodu zranění ošetřena v nemocnici,“ uvedla na webu policejní mluvčí Vlasta Suchánková

Teď se nymburští kriminalisté snaží zrekonstruovat časovou osu událostí a prověřit, zda a jak k trestnému činu došlo. „V dané věci jsme již zahájii úkony tresního řízení,“ dodala Suchánková.

K incidentu se vyjádřil ředitel festivalu Ondřej Vrba. „Jakékoliv formy násilí nebo obtěžování jsou v přímém rozporu s myšlenkami a hodnotami našeho festivalu. Festivalová ochranka a další personál jsou instruováni k nulové toleranci těchto jednání a pokud by je zaznamenali, dojde k vyvedení jejich původce z areálu festivalu bez možnosti návratu. Ve všech záležitostech, kdy se na nás obrátí policejní složky, vyvíjíme maximální možnou součinnost. Za dvacet let existence festivalu jsme se nesetkali s podobným případem, přesto jakékoliv obdobné podezření bereme vážně a jsme připravení i nadále maximálně možně dopomoci k objasnění případných podezření a zároveň k neustálému zlepšování standardů bezpečnosti na našem festivalu.“

Policisté na festivalu zadrželi velké množství drog

Během festivalu také policisté u účastníků našli větší množství drog. U jednoho cizince šlo o drogy jako extáze, pervitin a kokain, ale i látky, které se policii nepodařilo na místě detekovat a musely být převezeny na expertízu. „Do současnosti jsme zahájili úkony trestního řízení v téměř 20 případech a vždy se jednalo o držení většího množství drog. Zkušenosti z minulých let jsou obdobné a naším úkolem je prověřovat jakékoliv protiprávní jednání, speciálně pokud nás na něj někdo upozorní,“ doplnila policie na twitteru.

Let It Roll je drum&bass festival, který se každoročně koná ve středočeských Milovicích. Loni ho navštívilo kolem 30 tisíc lidí. Letošní ročník probíhal od 3. do 5. srpna a vystoupilo na něm přes 240 umělců. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Let It Roll

Štítky policie, krimi, festival, hudba, znásilnění, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie prověřuje možné znásilnění na festivalu Let It Roll  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.