Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Motorkář ujížděl policistům Prahou na kradeném stroji, měl zákaz řízení

Jednotky pražských policistů pronásledovaly v ulicích Prahy 10 a Prahy 3 muže, který před nimi prchal na motorce. Ignoroval jednosměrky, zákazy vjezdu nebo směr na kruhovém odjezdu. Než ho chytili, stačil poškodit dvě auta. Nakonec se ukázalo, že muž má řízení a stroj, na kterém ujížděl, byl kradený.

Na motorkáře narazili policisté ve středu 26. července půl hodiny před půlnocí. Hlídka pohotovostní motorizované jednotky proto vyrazila do Černokostelecké ulice, aby ho pomohla kolegům zadržet.

„V průběhu více než tříminutové honičky se řidič snažil „péjáky“ za každou cenu setřást, ale ani projetím několika úzkých jednosměrek, staveništěm nebo projetím kruhového objezdu v protisměru, se mu to nepovedlo,“ popsal na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Pak vjel na chodník v Malešické, při sesedání poškodil dvě auta a dal se na útěk po svých. Policisté ale byli rychlejší.

„Následnou lustrací zjistili, že dvaatřicetiletý muž má vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2024. Navíc, motorka značky Kawasaki Ninja, kterou řídil, měla registrační značky z jiného stroje a byla v policejních evidencích vedená jako kradená,“ sdělil Hrdina.

Muž odmítl orientační zkoušku na přítomnost alkoholu a drog. Je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dva roky ve vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, motorka, honička, Praha, zákaz, řidičský průkaz, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Je ,,podezřelý" a určitě mu ,,hrozí podmínka". Kde jsou sledovací náramky pro recidivisty ? Zákaz alkoholu, drog a namátkově kontroly, omezení pohybu po 20 hodině a podobně. O důvodech dnešního stavu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy, a dalšími články zde. Mafii se prostě mafianov vyplatí, zločinci udržují peníze pracujících v oběhu.

Úterý, 8. srpna 2023, 13:33Odpovědět

VIDEO: Motorkář ujížděl policistům Prahou na kradeném stroji, měl zákaz řízení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.