Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Důchodce si zapomněl peněženku v Penny. Našla ji žena, která ji sbalila a odešla

Jednasedmdesátiletý důchodce byl nakupovat v Penny v Žalanského ulici v pražských Řepích, ale po nákupu si zapomněl na stolku u pokladny peněženku s penězi, doklady i s platebními kartami. Když se po několika minutách vrátil zpět, peněženka už na místě nebyla, sbalila ji totiž žena, která ke stolku přišla po něm. Po dotyčné ženě teď policie pátrá.

Důchodce celou událost nahlásil na policii a doufal, ze se k němu peněženka přeci jen dostane, protože ji poctivý nálezce odevzdá. To se však nestalo a když policisté zajistili kamerové záznamy z prodejny, zjistili důvod. 

„Odložená peněženka zaujala neznámou ženu natolik, že ji nejprve překryla igelitovou taškou, a poté co zkontrolovala okolí, ji uložila do tašky na kolečkách a odešla z prodejny pryč,“ popsal situaci policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté ženu dosud neztotožnili, a tak žádají veřejnost o pomoc v pátrání. „Hledaná žena je nižšího vzrůstu ve věku 50 až 60 let a má tmavé vlasy přiléhající k hlavě. V době krádeže byla oblečena do červeného kabátu s kapucí. K události došlo 21. května, kolem deváté hodiny ranní. Pokud tuto ženu na kamerových záznamech poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejím pohybu, kontaktujte prosím linku 158,“ uvedl Hrdina.

Žena, která peněženku ze stolku vzala, je podezřelá z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a hrozí jí dva roky ve vězení.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky důchodce, peněženka, pátrání, nákup, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Čermák

Hrdina, ty jsi ale hrdina, požádat o pomoc až v srpnu k události z května!

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 08:39Odpovědět

Marie Vohrnová

Když to vidím, mám chuť jí dát levá-pravá. Chudák pán.

Pondělí, 24. července 2023, 14:14Odpovědět

Důchodce si zapomněl peněženku v Penny. Našla ji žena, která ji sbalila a odešla  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.