Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Komunisté vyvěsili vlajku s písmenem Z, pak padělali policejní usnesení o odložení případu

Kriminalisté vyšetřují, kdo vyvěsil vlajku s písmenem Z na podporu ruské válečné agrese na Ukrajině během srazu komunistů v Nymburce. V daném případě provádějí kriminalisté prošetřování pro podezření z trestného činu. Navíc se v souvislosti s prověřováním tohoto případu začalo na sociálních sítích šířit usnesení policejního orgánu oddělení hospodářské kriminality územního odboru Nymburk o odložení případu vyvěšení vlajky. Listina se však jeví jako padělek, protože vyšetřování stále probíhá.

Policie pátrá po člověkovi, který vyvěsil vlajku s písmenem Z

Kriminalisté se zabývají vyvěšením ruské vlajku se symbolem Z a nápisy v azbuce na veřejně přístupném během shromáždění KSČM, které se konalo 25. června 2023 v Nymburce. Vlajku podle policie vyvěsila dosud neznámá osoba.

„Policisté v dané věci, kterou jako každou trestní věc dozoruje státní zástupce, provádí intenzívní prověřování pro možné podezření ze spáchání trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Policie stále prověřuje všechny skutečnosti a okolnosti vyvěšení vlajky a hlavně se snaží zjistit totožnost osoby, která na veřejném shromáždění vlajku vyvěsila. „Nebylo tedy zatím učiněno žádné meritorní rozhodnutí, prověřování pokračuje,“ upozorňuje mluvčí.

Pohanět českou vlajku písmenem Z mohou jen zm*di, rozčílil se starosta Prahy 8

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) na svém facebookovém profilu v neděli večer sdílel příspěvek, ve kterém se Jana Leityová chlubila novými plackami s motivem české vlajky s písmenem Z. „Pohanět vlastní národní vlajku písmenem Z v současné...

KOMENTÁŘ: Písmeno Z. Podpora Putinovy války, nebo překvapení pro Zuzku?

Dnes jsem přemýšlel o tom, jakou motivaci mají lidé v České republice k tomu, aby na zdi, chodníky, lavičky nebo dokonce dveře kostela čmárali písmeno Z. Přemýšlel jsem taky o tom, co se honí v hlavě člověku, který si na domácí oslavě ozdobí...

Vandal nasprejoval na kostel v Praze písmeno Z. Idi na ch*j, vzkázal kněz, písmeno smyl a podal trestní oznámení

Začátkem tohoto týdne se na dveřích kostela svatého Vavřince na pražském Petříně objevilo písmeno Z, které je používáno jako symbol podpory ruské válečné agrese na ukrajinském území, kterou rozpoutal Vladimir Putin. Na svém twitterovém účtu o tom...

Pachateli hrozí tři roky ve vězení

Během prověřování případu však policisté na sociálních sítích zaznamenali šíření vydaného usnesení policejního orgánu z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Nymburk o odložení případu vyvěšení vlajky na daném shromáždění. Odložení případu se však podle policie nekoná.

„Vzhledem k tomu, že je v dané věci stále vedeno prověřování a nebylo tak ve věci vydáno konečné rozhodnutí, jeví se tento veřejně prezentovaný dokument jako padělaný a policisté již i v tomto případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny,“ vysvětlila Vlasta Suchánková.

Pokud policejní vyšetřování potvrdí, že dokument není pravý, hrozí pachateli obvinění z trestného činu a v případě odsouzení až tři roky ve vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Hekš

Štítky vlajka, písmeno Z, KSČM, Nymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Melánie Hiralová

Já bych vůbec vyškrtla písmeno Z z naší abecedy!

Sobota, 22. července 2023, 09:52Odpovědět

Josef Vyndalho

v 89 měli všechny komunisty pověsit ....... a byl by klid

Pátek, 21. července 2023, 20:36Odpovědět

Jan Dombrovsky

Prorusky primitivní zbabělý Čecháček který neumi nic jiného.poslat ho do války má okamžitě hnědý kalhoty.!!!! Kdo za to může!?!? Zkurveni komunističtí kolaboranti!!!!

Pátek, 21. července 2023, 13:11Odpovědět

Komunisté vyvěsili vlajku s písmenem Z, pak padělali policejní usnesení o odložení případu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.