Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Lidé lační po opiu chodili krást makové palice na pole za Prahou

Policisté si v uplynulých dnech museli posvítit na aktivitu lidí, kteří chodili krást makové palice na pole v Odoleně Vodě v okrese Praha-východ, aby si z nich vyrobili opium. Policejní hlídky na místě přistihli pět osob, kterým sdělili podezření z trestného činu.

Policisté si začátkem června posvítili na aktivitu na makovém poli v Odoleně Vodě. Lidé se tam podle policejního mluvčího Pavla Truxy střídali jako na běžícím pásu, stejně často tam však vyjížděli hlídkovat i policisté z Prahy-východ.

„První z podezřelých, šestačtyřicetiletý muž, navštívil makové pole 5. června a neoprávněně tam trhal makové palice máku setého za účelem dalšího zpracování k získání opia,“ popsal Pavel Truxa a doplnil, že kriminalisté mu sdělili podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí peněžitý trest nebo až pětileté vězení.

O dva dny později policie na místě nachytala dvě ženy ve věku 34 a 37 let. „I ony chtěly získat opium, které měly v úmyslu na místě vykouřit. I jim policisté sdělili podezření z trestného činu a hrozí jim stejný trest jako šestačtyřicetiletému muži,“ uvedl mluvčí.

Stejný nápad měl i čtyřiačtyřicetiletý muž a šestatřicetiletá žena. I oni se na pole vydali nařezávat makovice s úmyslem z nich získat opium. „I jim už kriminalisté sdělili podezření z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uzavřel Truxa.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky mák, opium, drogy, krádež, pole, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé lační po opiu chodili krást makové palice na pole za Prahou  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.