Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Pečovatelka okrádala v Praze seniora, o kterého se měla starat. Vzala mu přes sto tisíc

Nemoci seniora v Praze využila zdravotní sestra, která za ním docházela do bytu. Měla s ním cvičit, místo toho mu brala z peněženky peníze. Přišla si tak na skoro sto dvacet tisíc korun. Policisté na ni ale nastražili kameru a chytili ji při činu. Od soudu odešla s podmínkou, pokutou padesáti tisíc a čtyřletým zákazem práce.

Žena pro seniora pracovala několik měsíců. Místo péče ale zneužívala jeho poruchy krátkodobé paměti a pravidelně ho okrádala. Mnohdy mu z peněženky v kuchyni vzala všechny peníze, které tam měl. 

Na případ ale upozornili kriminalisty, ti získali povolení od soudu a v kuchyni nainstalovali kameru, aby zjistili, co se tam skutečně děje.

„Jelikož věděli, kdy má žena do bytu přijít, tak jeden kolega sledoval záběry online a další čekali před domem. Když na záběrech viděli, že ke krádeži došlo ženu venku před domem následně i s kradenými penězi zadrželi. Pak jí mohli sdělit obvinění z trestného činu krádež,“ popsal na webu policejní mluvčí Jan Daněk.

Kromě zlodějiny zdravotní sestra seniora ještě zanedbávala. Jako pečovatelka s ním měla cvičit a trávit s ním hodinu, podle poznatků policie se vždy stavila jen na několik minut a odjela.

Soud s osmačtyřicetiletou zlodějkou se konal letos v dubnu. Udělil jí trest odnětí svobody v trvání dvanácti měsíců podmíněně odloženého na zkušební dobu v trvání 18 měsíců. K tomu má zaplatit padesát tisíc korun a čtyři roky nesmí pracovat jako všeobecná zdravotní nebo terénní sestra. 


 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, senior, pečovatelka, peníze, trest, soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pečovatelka okrádala v Praze seniora, o kterého se měla starat. Vzala mu přes sto tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.