Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Zloděj nastříkal ostraze do obličeje pepřák, policie ho pronásledovala několik kilometrů

V honičku jako z filmu se proměnilo pronásledování zloděje na Zličíně. Když muže chytl pracovník ostrahy při krádeži alkoholu, nastříkal mu útočník do obličeje pepřový sprej, vyskočil z okna a dal se na útěk. Policisté ho dohnali po několika kilometrech a odvezli na služebnu.

Policii zavolali do prodejny potravin v Řevnické ulici ráno 2. června, potřebovali pomoct s mužem, který se tam pokoušel krást alkohol. Když ho ostraha odhalila, byl agresivní.

„Nejdříve žádal člena ostrahy, aby ho pustil, když neuspěl, nastříkal mu pepřový sprej do obličeje a dal se na útěk. K tomu využil otevřené okno, kde poškodil síť a vyskočil ven. Policisté zjistili směr útěku a začali muže pronásledovat,“ popsal na webu policejní mluvčí Jan Rybanský.

Zahlédli ho, když přebíhal přes kolejiště depa k ulici Na Radosti, na výzvy, aby zastavil, ale nereagoval, a ztratil se v křoví.

Hlídce pak pomohli dva muži v autě, kteří si uprchlíka všimli a policistu svezli na místo, kde ho viděli. „Během několika okamžiků byl podezřelý nalezen, za pomoci donucovacích prostředků zadržen a převezen na policejní služebnu k dalším úkonům,“ dodal Rybanský.

U třiadvacetiletého muže, který je teď podezřelý ze spáchání trestného činu krádež a několika přestupků včetně neuposlechnutí výzvy úřední osoby, našli teleskopický obušek, pepřový sprej a jednorázová plastová pouta.

Není to poprvé, co měl muž trable se zákonem, u soudu byl kvůli majetkové trestné činnosti už během minulých tří let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zloděj, pepřový sprej, útok, Zličín, alkohol, obušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj nastříkal ostraze do obličeje pepřák, policie ho pronásledovala několik kilometrů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.