Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dezinformátorka Lisková vyzvala k denacifikaci Česka. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení

Dezinformátorka, bývalá politička a aktivistka Nela Lisková v neděli zveřejnila na svém twitterovém účtu příspěvek, ve kterém byla fotografie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského doprovozená kritikou Zelenského i jeho podporovatelů a výzvou k denacifikaci České republiky. Policie dnes informovala o tom, že kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod.

„Deukrajinizace a denacifikace ČR, to bude náš úkol!“

Dezinformátorka, bývalá politička a aktivistka Nela Lisková v neděli zveřejnila na svém twitterovém účtu příspěvek, ve kterém byla fotografie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského doprovozená textem kritizujícím právě Zelenského i jeho podporovatele.

„Doufám, že každý, kdo podporuje tuto nacistickou zrůdu a jeho stoupence, ponese plnou zodpovědnost. Deukrajinizace a denacifikace ČR, to bude náš úkol!“ napsala k fotce prezidenta Ukrajiny Nela Lisková.

Případ řeší kriminalisté z odboru extremismu a terorismu

Policie dnes na svém twitterovém účtu zveřejnila screenshot tweetu Liskové a napsala k ní informaci o tom, že kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. „Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod,“ píše se na twitteru policie.

Sama Lisková má pocit, že se k Zelenskému, kterého označila za masového vraha, sice vyjádřila, ale nikoli formou výzvy. „Mám právo na svůj vlastní politický názor a narozdíl od většiny, jsem od roku 2016 v Donbasu částečně žila, díky spolupráci s vládou Doněcké lidové republiky. Já realitu války a fakta znám a odmítám propagandu stávající vlády stejně, jako veškeré zločiny, kterých se na občanech ČR dopouštějí,“ napsala na svém facebookovém profilu Lisková, která se označuje za zastupitelku mezinárodně neuznané Doněcké lidové republiky.

Aktivitám Liskové se dlouhodobě věnuje server Manipulátoři.cz, který vyvrací její hoaxy.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Nely Liskové, koláž Drbny

Štítky dezinformace, Nela Lisková, denacifikace, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Staudinger

Paní Liskova byla neco jako velvyslankyně v Luhanské a Doněcké republice a to zrovna v době, kdy byly tyto dvě - dnes už bývalé ukrajinské oblastí s ruským obyvatelstvem 8 let beztrestně ostřelovány banderovskymi fašisty z Kyjeva....a nikdo proti tomu ku podivu neprotestoval ?! Putin se tomuto násilí pokoušel zapříčit smlouvami MINSK I a MINSK II, ale byl všem k smíchu a...pak přišel únor 2022...a plno řevu k tomu...

Úterý, 13. června 2023, 17:45Odpovědět

Jiří Beránek

Madam má echt recht, s denacifikací se mělo začít už dávno, madam by mohla být mezi prvními.

Úterý, 13. června 2023, 17:02Odpovědět

Petr Holitscher

Tuhle proruskou zrůdu bych poslal na Ukrajinu aby viděla kdo je barbar a nacista,agresor a válečný zločinec!!!!!!

Úterý, 13. června 2023, 16:34Odpovědět

Dezinformátorka Lisková vyzvala k denacifikaci Česka. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.