Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Muži vařili pervitin v nenápadné chatce u Berounky. Hrozí jim dvanáct let vězení

Pražští kriminalisté zadrželi dvojici mužů, kteří vyráběli a distribuovali pervitin po Praze a Středočeském kraji. Drogy vyráběli v nenápadné chatce u řeky Berounky. Zřídili si v ní varnu pervitinu a přibližně jednou za tři týdny spolu vařili. Oba muži jsou obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což můžou v případě odsouzení, strávit až dvanáct let za mřížemi.

Chatu u řeky Berounky si zvolili dva muži za své útočiště, ve kterém rozjeli varnu pervitinu a kde jednou za tři týdny vařili. „Během jediného dne dokázali vyrobit přes půl kilogramu pervitinu za bezmála šest set tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Oba vařiče zadržela policie. „Pro hlavního podezřelého si přišli rovnou do chaty, kde ho zadržela zásahová jednotka v momentě, kdy na stole zrovna dovážil a dobalil více než šest set gramů pervitinu. Jeho společník se pokusil „zásahovce“ ujet přes pole a myslel si, že to díky terénním schopnostem jeho vozidla bude snadné, ale nepovedlo se mu to,“ uvedl mluvčí.

Při prohlídce chaty policie objevila kompletní varnu. „Kromě potřebného chemického vybavení také nalezli bezmála dvacet tisíc tablet léků, které obsahují prekursor pseudoefedrin a díky kterým by mohly uvařit další půl kila drogy. Kriminalisté dále objevili v mikrovlné troubě ukryté dva nelegálně držené revolvery, které byly nabité ostrým střelivem a připravené k použití,“ popsal Hrdina.

Devětačtyřicetiletý obviněný muž byl za tuto činnost pravomocně odsouzen ke čtyřletému trestu odnětí svobody už v roce 2019, ale do vězení nikdy nenastoupil. S falešnými doklady ve vaření pokračoval a hned po zadržení putoval rovnou do vězení. Jeho čtyřiapadesátiletý společník je stíhán vazebně.

„Oba muži jsou obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což můžou v případě odsouzení, strávit až dvanáct let za mřížemi,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky drogy, pervitin, varna, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži vařili pervitin v nenápadné chatce u Berounky. Hrozí jim dvanáct let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.