Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Gang vařil pervitin v prasečáku ve velkém. Na skladě měli drogy za statisíce

Pražští kriminalisté za sebou mají dva úspěšné zátahy proti vařičům pervitinu. Jedna skupina vyráběla pervitin ve velkém v budově bývalého vepřína na Mělnicku. Tam policie našla téměř tři kila efedrinu, ze kterého by šlo vyrobit více než 2,145 kilo čistého pervitinu, který by měl na černém trhu hodnotu přes dva miliony korun. Druhá skupina šesti osob vyráběla a distribuovala pervitin přímo v Praze, i tu kriminalisté zadrželi.

Gang vařil drogy v prasečáku

V poutech kriminalistů skončil třiačtyřicetiletý muž, který spolu se svými kolegy ve velkém vyráběl  pervitin v budově bývalého vepřína na Mělnicku, kde se nacházely tři kompletní větší varny pervitinu.

„Během prohlídky jiných prostor kriminalisté v objektu nalezli velké množství různých chemikálií v řádu stovek kilogramů a stovek litrů, například 170 kilogramů hydroxidu sodného, 108 litrů kyseliny fosforečné, 156 litrů kyseliny chlorovodíkové, 534 litrů toluenu, 4,5 kilogramu červeného fosforu určených k výrobě drogy a dále více než 2,7 kilogramu prekursoru efedrin, ze kterého by šlo vyrobit více než 2,145 kilogramu čistého pervitinu v hodnotě přes 2 miliony korun,“ popsal mluvčí policie Richard Hrdina a dodal, že množství chemikálií a dalších předmětů určených k výrobě bylo tak velké, že policisté museli o pomoc při odvozu požádat hasiče. V objektu pak dále nalezli střelivo různých ráží a ve vozidle s chemikáliemi zaparkovaném v objektu také ostrý samopal Sa 26.

Tím však výčet nekončí. V bytě hlavního pachatele policie našla přes 550 gramů uvařeného pervitinu, který by na černém trhu měl podle policie hodnotu asi 550 tisíc korun, ze kterého by šlo vyrobit asi 2750 dávek.

V první fázi zadrželi policisté v polovině února hlavního podezřelého a jeho pomocníka, ve druhé fázi pak na začátku května další tři osoby, které různými způsoby pomáhaly s výrobou drogy.

Policie nakonec zadržela i manželku hlavního vařiče, kterou obvinili z legalizace výnosů z trestné činnosti. Věděla totiž, že peníze, které užívá, pocházejí z manželovy trestné činnosti. I u ní pak policie našla pervitin.

„Třiačtyřicetiletý muž a jeho pomocníci byli obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a vzhledem k tomu, že tento čin spáchali ve velkém rozsahu, hrozí jim až dvanáct let za mřížemi. Manželka hlavy skupiny byla obviněna ze zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti a hrozí jí v případě odsouzení až osm let,“ popsal Hrdina.

Další skupina pervitin vařila a prodávala v Praze

Další skupinu šesti osob zadrželi policisté v Praze. Hlavou skupiny byl třiačtyřicetiletý muž, který na Karlovarsku a na území Polska obstarával léčiva obsahující prekursor pseudoefedrin. Jeho dva kolegové se postupně také stali vařiči a na výrobě drog se stala i šestadvacetiletá partnerka hlavního obviněného, která zajišťovala potřebné věci k výrobě. Policie obvinila i dvacetiletou přítelkyni jednoho z vařičů, která při výrobě pervitinu také pomáhala.

Kriminalisté při této realizaci zajistili pět varen pervitinu, přes 1,3 kilogramu efedrinu, vyrobený pervitin, marihuanu a morfin. „Všichni byli obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a v případě odsouzení můžou strávit za mřížemi až deset let. Většina z nich je stíhána vazebně,“ uzavřel Hrdina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky drogy, pervitin, vaření, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gang vařil pervitin v prasečáku ve velkém. Na skladě měli drogy za statisíce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.