Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zfetovaný řidič měl v autě dózu pervitinu, pytel marihuany a pistoli. Hrozí mu vězení 

Čtyřčlenná posádka Volkswagenu, který zastavili policisté, musela být z práce mužů zákona nepříjemně překvapená. Řidič měl při silniční kontrole pozitivní test na drogy, a to na pervitin. Vhledem k této skutečnosti policisté přistoupili ke kontrole vozidla, při níž našli nejen pervitin, ale také marihuanu a funkční pistoli. Muži tak hrozí vězení.

Při kontrole auta našli policisté v kastlíku předních dveřích u řidiče plastový sáček s marihuanou, v prostoru zadních sedadel plastovou dózu s pervitinem a jedna ze spolujezdkyň měla v kabelce injekční stříkačky a samonabíjecí pistoli v černém látkovém pouzdře s prázdným zásobníkem.

Nalezené drogy a zbraň policisté na místě zajistili a zaslali k odbornému zkoumání. „Z odborného vyjádření z odvětví chemie bylo konstatováno, že obsahem plastové dózy bylo téměř 145 gramů pervitinu a co se týče hnědozelené sušiny, respektive marihuany, té bylo více než 16 gramů. Dále pak z odvětví balistiky bylo zjištěno, že se jedná o funkční samonabíjecí pistoli belgické výroby,“ popsala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Kriminalisté zahájili proti dvěma osobám trestní stíhání, přičemž šestačtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání dvou trestných činů, a to z ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Dvaatřicetiletou ženu obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z přečinu nedovolené ozbrojování, protože není držitelem zbrojního průkazu.

„Obviněnému hrozí v případě odsouzení až roční pobyt za mřížemi, zatímco ženě, která byla v posledních třech letech za drogovou trestnou činnost již odsouzena, hrozí až deset let odnětí svobody,“ uvedla mluvčí a doplnila, že obě obviněné osoby jsou stíhány na svobodě.

K incidentu došlo v Rakovníku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky drogy, zbraň, auto, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný řidič měl v autě dózu pervitinu, pytel marihuany a pistoli. Hrozí mu vězení   |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.