Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

VIDEO: Statný muž žebral v centru Prahy. Strážníci na něj museli použít dvoje pouta

Městští policisté vyjížděli k muži, který žebráním u křižovatky Malého náměstí a Karlovy ulice porušoval vyhlášku Prahy. Když ho strážníci vyzvali, aby jim prokázal svou totožnost, nejdřív začal z místa odcházet, pak nereagoval na opakované výzvy a nakonec skončil v poutech. Vzhledem k tomu, že byl muž statný a nedokázal spojit ruce za zády, museli strážníci použít dvoje pouta.

Strážníci muži opakovali, že pokud neprokáže svou tototžnost, předvedou ho na služebnu státní policie za použití donucovacích prostředků. Muž odpověděl, že městské policii nic předkládat nebude, a tak měli lidé v centru města o podívanou postaráno.

Muž se strážníky nespolupracoval, stále se snažil odejít a rozhazoval jim rukama před obličeji. „Protože se hmatům a chvatům začal aktivně bránit, použila hlídka vzhledem k jeho váze a výšce slzotvorný prostředek. Na ruce, které si na zemi schoval pod sebe, strážníci nakonec přiložili dvoje pouta,“ uvedla na facebooku pražské městské policie mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Sedmatřicetiletý muž se uklidnil a začal spolupracovat, lékařské ošetření odmítl. „Porušení vyhlášky i jeho přestupkové chování hlídka oznámila správnímu orgánu, který je oprávněn ve věci rozhodnout,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky žebrání, pouta, centrum, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Statný muž žebral v centru Prahy. Strážníci na něj museli použít dvoje pouta  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.