Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hasiči v Černošicích zachraňovali rogalistu, který se zaklínil v koruně stromů

Severně od Černošic, v lokalitě Staňkovka spadl v sobotu kolem druhé hodiny odpoledne do korun stromů rogalista. Ke zraněnému sportovci vyrazili záchranáři i hasiči. Na místo byli vysláni i dobrovolní hasiči, ti ale cestou stihli ještě uhasit požár plechové boudy, u kterého se ocitli omylem jako první.

Na záchranu rogalisty byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Řevnic a také ze Smíchova a Radotína. Na pomoc byl vypraven i vrtulník Letecké služby policie s pražskými leteckými záchranáři na palubě.

Rogalista se zasekl 6 metrů nad zemí

Zraněný rogalista byl zaklíněn zhruba ve výšce šesti metrů. „Za pomoci palubního jeřábu vrtulníku a leteckých záchranářů byl rogalista vyproštěn ze stromu a následně předán Letecké záchranné službě. Po nezbytném ošetření byl pacient transportován do nemocnice v Motole,“ uvedl k případu Tomáš Bakalář, mluvčí středočeských hasičů. Kromě sportovce bylo třeba vyprostit i zaklíněné rogalo, na které pod stromem počkal kolega rogalisty.

Dobrovolní hasiči na místo nedorazili

Kuriózní na případu je, že na místo vyrazila i jednotka dobrovolných hasičů Černošice-Mokropsy, která se ale náhodou po cestě dostala jako první k požáru plechové boudy, kterou okamžitě začala hasit. K rogalistovi tak dorazili jen profesionální jednotky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Středočeského kraje, Hasiči Mokropsy

Štítky ragalo, vyproštění, hasiči, Černošice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Černošicích zachraňovali rogalistu, který se zaklínil v koruně stromů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.